perjantai 9. lokakuuta 2020

Luokkasota

Eilen kävin ensimmäisen kerran kuuteen vuoteen harrastamassa sauvakävelyä. On varmasti hyvä tapa harjoitella, mutta siitä huolimatta en taida sitä jatkaa kovin ahkerasti.

Sen sijaan jatkan ihmettelyä minkälaisia ihmisiä valikoituu johtamaan maailman valtioita.

Ensimmäisenä tietenkin tulee mielee
n USA.
Siellä on valtaa pitänyt kohta neljä vuotta mies, jonka henkistä terveyttä sopii vahvasti epäillä. Omilta lääkäreiltään hän varmaan saa terveen paperit, mutta täysin riippumaton lääkäri toteaisi miehen todellisen til
anteen. 

Nyt siellä valitaan seuraajaa Trumpille. Molemmat ehdokkaat ovat vanhoja – toinen lienee seniili ja toisella vippaa. Eikö tosiaan 300-miljoonaisesta kansasta löydy parempia johtamaan maailman rikkainta valtiota?

Eikä Britanniassa ole tilanne paljoakaan parempi. Boris Johnson johdattaa maata ulos EU:sta. Se on varmasti ihan fiksu liike. Mutta tapa jolla pääministeri sitä tekee, antaa aiheen epäillä, että hänelläkin heittää vinttikammarissa.

En viitsi puhua Venäjästä tai Pohjois-Koreasta, joten sitten päästäänkin kotimaahan. Nuori ja lupaava pääministerimme lietsoo luokkasotaa työtätekevien ja työtä tuottavien välille. Pääministerin pitäisi johtaa maata eikä johdatella sitä barrikaadeille.

Pääministeri myös tietää paremmin, miten suuria teollisuusyhtiöitä pitäisi johtaa ja miten niiden pitää toimia globalisoituneessa taloudessa. Aika hyvin nuorelta maisterilta, jonka pääaine oli kunta- ja aluejohtaminen. Nopeasti hän on pätevöitynyt myös tuotantotalouden guruksi.

Mutta kun ihminen on nuori ja usko omiin kykyihin mitt
aamaton, niin tällaista on odotettavissa. Kukaan ei ole niin viisas kuin vastavalmistunut. Ihminen kun vanhenee, niin järki ei pahemmin kasva. Mutta ymmärrys kasvaa.

Vahvaa ymmärrystä ja viisaampien sekä kokeneempien
kokemusten avulla tästä koronasodasta selvitään. Ei siihen luokkasotaa kannattaisi ottaa mukaan.

Väärällä uskolla omiin mittaamattomiin kykyihinsä, ei Trump eikä Marin tule jäämään historiakirjoihin aivan terävimpien johtajien suppeaan joukkoon.
Siellä alemmassa kastissa on
runsaasti muitakin. Sinne he eivät jää yksinään murehtimaan kovaa kohtaloaan.


Toivottavasti luokkasodassa ei turvauduta aseisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti