torstai 16. heinäkuuta 2020

Nauvo, Käldinge


Tänään kolmas kerta Nauvon heinäkuisissa suunnistuksissa.
Pääsimme nyt oikein merellisiin tunnelmiin, lähtö oli lauttarannassa. Siitä meni lossi Saarelle. Saari isolla kirjaimella, koska nimi on ruotsiksi Ön. Suomalaista nimeä en tiedä.

Merellisyys vaihtui risukkoon heti ykkösvälillä. Nousua jumalattomasti ja koko ajan alla kaadettuja puita ja risuja. Juoksemaan ei pystynyt lainkaan.
Kakkoselle mennessä ajattelin kiertää pystysuoran nousun. Huono ajatus, se nousu oli edessä sitten myöhemmin. Risukko jatkui.

Kolmoselle polkua pitkin, siinä ohitin noin viisikymppisen hiukan pyylevän naisen.

Nelonen oli kartalla helppo nakki, linjaa pitkin rastille. Linjan alla oli metrinen saniaisviidakko ja sen alla kivikkoa. Koko ajan sai pelätä nilkkojensa puolesta.

Ennen vitosta oli runsaasti notkoja poikittaissuuntaan. Hain rastia oikein urakalla. Nainen löysi rastin paljon ennen minua.

Kuutoselle risukkoista rinnettä tielle ja leimaus.
Seiskavälillä ohitin naisen.

Kasille ongelmitta, ysikin löytyi ongelmitta - ongelmia oli risukkojen ja kivenkolojen suhteen.
Kympillä pieni mutka. Rastille 11 olisi pitänyt mennä vasemman kautta välttäen korkeuskäyriä. Nainen teki niin ja leimasi paljon minua ennen.

Ohitin taas
naisen heti rastin 12 jälkeen. Sanoin että pitäisi yrittää juosta, vaikka ei jaksa. Nainen sanoi, että juoksu ei kannata, se sinun olisi pitänyt ymmärtää jo edellisillä rastiväleillä. Myönsin virheeni.

Vauhdikkaasti vedin sitten sen rastivälin pitkäksi. Nainen peesasi jalanjälkiäni ja tuli minua vastaan kun nousin rastilta kallioille.

Lopun osasin kohtuullisesti, siinä oli sähkölinja avustamassa onnetonta suunistajaa. Nainen pummasi viimeistä edellistä rastia noin viisi minuuttia ja hävisi siten minulle reippaasti.

Maalissa sanoin ratamestari Tommy Nymalmille, että kun olen itse ollut ratamestarina, niin olen aina käynyt kääntämässä kaikki hakkuujätteet kulkusuunnan suuntaisiksi. Tommy ihmetteli, että oliko häneltä tosiaan jäänyt pari risua kääntämättä!

Tämä ei ollut sitä kaikkein nopeinta saariston avokalliomaastoa! Nousua kertyi runsaan kolmen kilometrin radalla peräti 144 metriä. Sen kyllä huomasi reisissä...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti