keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Älykkyystestissä


Siitä on kulunut aikaa aika tasan viisikymmentä vuotta, kun löin Ullan veljen Ekin kanssa vetoa korillisesta olutta, että läpäisen Mensan älykkyystestit. Vedonlyöntiäni helpotti se, että olin intissä tehnyt vastaavanlaiset palikkatestit. Ikäluokkamme kirjuriksi ylennyt tykkimies oli kaverini ja hän oli kaivanut testit esille ja kertoi, että tulokseni olivat parhaat vajaan sadan testiin osallistuneiden alokkaiden joukossa. 

Testin jälkeen köyhän opiskelijan juomavarasto kasvoi mukavasti.

Netistä löytyy tänä päivänä
Mensan kotitesti ja päätin tehdä sen tänään.
Testissä pitää suorittaa 35 tehtävää ajassa 25 minuuttia.
Tehtävien joukossa on todella helppoja ja sitten vastaavasti sellaisia, joiden ratkaisuun nopeasti ei kykyni riittäneet. 

Kaiken lisäksi aivojen toiminnan hidastuminen tuli esille siinä, että en ehtinyt ratkaisemaan kaikkia tehtäviä, vaan kolme jäi suorittamatta. Silloin kun kompuuttori
ni hyrräsi vielä täysillä kierroksilla, olen pystynyt vastaavat tehtävät ratkaisemaan ennen määräajan sulkeutumista.

Mensan testin hyväksyttävä suorittaminen edellyttää, että saa paremman tuloksen kuin 98 % väestöstä eli ÄÖ on noin 130. 

Kun puoli vuosisataa sitten osallistuin testiin, minulle ei annettu tarkkaan numeroarvoa. Mutta kerrottiin, että olisin läpäissyt testin myös amerikkalaisten kriteerien mukaan, siellä raja oli ainakin siihen aikaan 99 %. 

Mutta vuodet ovat tehneet tehtävänsä, nyt sain tulokseksi ÄÖ 122. Tosin testissä todettiin, että tulos ei ole luotettava yli 55-vuotiaille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti