maanantai 27. heinäkuuta 2020

Olenko europalainen?


Tänään pääsin taas käymään lääkärille. Ensin seurustelin tohtoritädin kanssa, hän kyseli vointiani. Kehuin sen olevan hyvän ja olevani valmis ottamaan toisen tutkimusrokotteen. 

Lähtiessäni totesin, että kun ei saa kätellä niin voimme tervehtiä kyynärpäillämme, kuten viikko sitten näimme näiden EU-pääministerien tekevän, kun olivat saaneet aikaiseksi satojen miljardien lahjoitukset välimeren maiden hulttioille.
Kun teimme tervehdyksen totesin, että me emme kylläkään ole yhtä tottuneita käyttämään kyynärpäitämme, kuin nämä pääministerit. Hän jäi nauramaan lähtiessäni.

Sitten siirryin kerrosta ylemmäs. Sairaanhoitaja mittasi kuumeeni ja verenpaineeni. Sen jälkeen sain rokotuspiikin. Sitten piti odottaa kymmenen minuuttia, jos piikki olisi aiheuttanut joitain voimakkaita oireita. Ei aiheuttanut. 

Sain mukaani vihkon, johon pitää täyttää seuraavan viikon ajan tuntemuksiani. Kuukauden päästä ottavat
minusta verikokeet ja vapaudun tästä tehtävästä yhteiskunnan ja lääketeollisuuden hyväksi.

Illan tullen ryhdyin harjoittamaan tähtitiedettä.

Jupiter-planeetalla on Europa-niminen kuu. Kuun pinnalla on noin sadan kilometrin syvyinen meri, sitä peittää muutaman kilometrin paksuinen jääkerr
os. Jään alla olevan meren lämpötila ja olosuhteet ovat sellaisia, että siellä saattaa olla elämää. 

Se elämä
voi olla jopa vanhempaa kuin elämä maapallolla. On siis mahdollista, että elämä onkin syntynyt Europalla ja siirtynyt vasta sitten maapallolle.
Jos näin on, niin meitä pitäisikin kutsua europalaisiksi eikä eurooppalaisiksi!

Europa-kuu.
Kuvan copyright Ursa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti