perjantai 31. heinäkuuta 2020

Emämunaus

Eilen illalla kävin suunnistamassa viiden kilometrin päässä mökiltä.
Menin paikalle polkupyörällä. 

Kuvaus "menestyksellisestä" etenemisestä:
K-1: Alku alamäkeen, sitten pusikkoja nuohoten rastille.
1-2: Risukkoista hakkuu-uraa pitkin, vielä nousi jalka sen verran, etten kaatunut.
2-3: Vanha kartta eikä polkujen risteys näillä linsseillä näkynyt, mutta ysin kautta rasti löytyi hyvin.
3-4: Ei ongelmia, välillä oli ihan juoksemisen meninkiä.
4-5: Aluksi polulle, sieltä kalliolle (jossa yleensä on vähemmän hakkujätettä) ja alas suon vierestä notkoon sekä rastille. Tulin noin 50 m pitkälle jyrkänteelle ja ihmettelin minuutin missä hitossa oikein olen. Sitten tuuli toi puun rungon takaa esiin rastilipun! Ei ollut kartoittaja käynyt paikalla ja ratamestarilla oli jäänyt klasit kotiin.
5-6-7: Helppoa kuin heinänteko.
7-8: Tuo keltainen rasteri kuvaa tilannetta 10 vuotta sitten. En tainnut pahemmin vilkuilla kompassiin ja kun olin mielestäni tullut riittävän pitkälle, aloin etsiä rastia rinteestä, joka oli itä-länsi-suuntainen. Kumparetta ei löytynyt. 
Itkua pidätellen nousin mäen korkeimmalle johdalle ja ympäristön mäkiä katsellen koin herätyksen. En sentään hengellistä vaan paikallistamisheräämisen.
Lähdin pohjoiseen ja kun tulin rastipisteelle, tarkistin koodin. Sattui niin somasti, että oli oma rasti.
8-9: Vaikka olin käynyt jo kertaalleen ysillä, löysin sen ongelmitta. Ehkä siihen hiukan auttoi se, että juoksuhalut olivat karisseet edellisellä rastivälillä.
9-12-11-M: Ihmeiden aika, osuin rastilipuille ihan telkkänä!

Taas kerran tuli metsän siimeksessä mieleen, että että pitäisi löytyy tälle kropalle hiukan sopivampi harrastus.

Ehkä se olisi lintujen bongaus. Saattaisin olla aika haka olutsieppojen ja viskisieppojen seurassa ja seuraamisessa. Kirjosiepot ja harmaasiepot kun pesivät mökin ympäristössä, niin tuttua sukua olisivat...

Ehkä pitää kuitenkin vielä jatkaa. Tulokset tulivat, johdin kisaa vielä nelosrastilla, seiskalla olin kolmantena, kolme sekuntia kakkosijasta. Sitten romahdin ja lopputuloksissa olin sijalla 7/20.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti