lauantai 4. heinäkuuta 2020

Juhlien ennakko

3.7.2020:
Huomiseksi suunnitel
tu pyöräily siirtyi tälle päivälle, koska huomenna sääennusteen mukaan sataa. Otin opiksi viime vuodesta, silloin 72 km lenkki hyytyi 47,47 kilometriin, kun rankkasade ja kylmyys nujersivat karpaasin.

Lähdin kukonlaulun aikaan – minulla se tarkoittaa ennen yhdeksää – liikkeelle. Evääksi otin kaksi litraa nestettä, kaksi energiageeliä ja kaksi energiapatukkaa.

Lähdin mökiltä länteen ja ensimmäinen tauko oli runsaan 8 km jälkeen Korppoon lauttarannassa. Siellä aloitellaan laiturien uusimista. Ensi kesänä tämä väli saa samanlaisen sähköavusteisen lautan kuin on Nauvon ja Paraisten välillä. Näin kertoivat kaksi miestä, jotka pystyttelivät suoja-aitoja työmaalle.

Täältä käännyin kohti Putinin ruhtinaskuntaa. Kirkonkylään sai polkea reippaaseen myötuuleen ja matka sujui iloisesti. Korkean sillan ylitys 
rajuun sivutuuleen pelotti huonolla korkeuspäällä ja tasapainolla varustettua urheiljanuorukaista. Selvisin, sekä mennen että tullen.

Pian sillan jälkeen käännyin kohti Kirjaista. Tie oli hieman huonossa kunnossa, pahimmat paikat pyöräilijä pystyi kyllä helposti kiertämään. 
Kirjaisten kylän ja venesataman ohitin vauhdilla ja jatkoin matkaani Österbyssä sijaitsevaan satamaan, sinne myös tie päättyy.
Olin pitänyt noin kymmenen kilometrin välein juomatauon ja samalla nautin mukaani varaamaani energiaa. 

Paluumatka samaa reittiä. Pysähtelin juomataukojen lisäksi myös ottamaan kuvia menomatkalla bongaamistani kohteista.

Hyvin se matka sujui eikä eilinen suunnistus painanut jaloissa. Aika pyörän selässä 3h20min. Aika pysähtelyineen 4h. 
Ja matka siis 73 km. Tasan!


Garminin kertomus.


Joutsenemo seitsemän poikasensa kanssa.

Österbyn satama Kirjaisissa.

Kestoparkki, tulosuunta nähtävissä männyn kyljestä.

Tilataidetta Saaristotien varrella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti