tiistai 29. syyskuuta 2020

Ikean asentajana

Ulla on jo vuosia kironnut meidän olohuoneen ruokapöytää. Se on kyllä hyvä ja tukeva, mutta parissa vuosikymmenessä lakattu koivu on hivenen kellastunut. Ja onhan sen pinta kärsinyt vuosien saatossa, mutta tarkoituksensa se on kyllä täyttänyt.

Viikko sitten rouva sai tahtonsa perille ja eilen viisikymmentä kiloa pöydän aihiota ilmestyi ulko-ovellemme. Sopiva kun sattui löytymään Ikean valikoimasta, niin se tiesi, että illaksi oli tiedossa harrastustoimintaa.

Ikealle pitää kyllä antaa tunnustus, että kokoomisohjeet ovat niistä ensimmäisistä vuosista kehittyneet valtavasti. Ensimmäiset teelmät kun olivat sellaisia, että pari kertaa ne piti koota ja purk
aa, ennen kuin kaluste oli suurin piirtein oikein koottu.
Tätä pöytää ei oikeastaan voinut koota väärin, vaikka osia oli paljon.

Aikaa kokoamiseen en laskenut. Homma kun keskeytyi kauppareissun ja ruokailun takia useampaan kertaan. Ehkä siinä vajaat pari tuntia vierähti. Valmista tuli ja talon hengetär oli lopputulokseen tyytyväinen. Ja minun selkäni kesti kokoamisen kohtuullisen hyvin.

Tuoleja emme ostaneet, joten homma jatkuu siten, että hion vanhat tuolit ja maalaan ne mustaksi. Siinä sitten aikaa kuluu enemmän kuin pari tuntia. Toivottava
sti ihmisikä sentään riittää.


Pöydän jalka on näperrelty.
Koivuiset tuolit odottavat käsittelyä.


Valmis tuote


Pöydän jatkaminen on todella helppoa.
Onnistuu vaikka yksikätiseltä.
Voimaa ei tarvita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti