maanantai 21. syyskuuta 2020

Pohjakosketus

Viking Linen lautta Amorella ajoi karille Ahvenanmaalle. Sää oli tyyni ja aurinko paistoi.

Kun nämä laivat ajavat samaa reittiä pimeällä myrskyisessä säässä, niin maallikko ihmettelee, miten se on mahdollista loistavassa kelissä.

Ensimmäiseksi tulee mieleen inhimillinen tekijä. Joko ruorimies on ollut ympäripäissään tai sillä on hirttänyt kiinni korvien välissä. Jospa peränpitäjä on halunnut lopettaa merimiesuransa näyttävästi – tosin ei yhtä näyttävästi kuin taannoin yksi risteiljäalus Italian rannikolla.

Todennäköisempää on kuitenkin jonkinasteinen tekninen vika. Se on joskus pienestä kiinni. Asia selviää kyllä. Tänä aamuna kerrottiin, että haveritutkimus saataneen valmiiksi jo yhdeksässä kuukaudessa.

Koronakriisin takia Suomen talouskin on ottanut pohjakosketuksen. Ainakin on syytä toivoa, ettei laivamme enää tästä alaspäin liu’u.

Tosin maamme peräsimessä ovat poliitikot, joille on suotu lahja puhua pälpättää vaikka kuinka ja paljon.
Mutta ajattelun ja oikeiden päätösten tekemisen lahja on jäänyt vähemmälle. Varsinkin kun aina on tulossa vaalit ja näiden lahjattomien päättäjien on ajateltava enemmän omaa uudelleen valintaansa kuin maan pelastamista. Siinä voi sitten käydä niin, että ajetaan täysillä pohjaan.

Parasta olisi ottaa valta pois poliitikoilta ja antaa se demokraattiselle hirmuhallitsijalle.
En kylläkään tarkoita sellaista kuin herrat Putin
tai Lukasenka ovat.


Amorella ennen haveria, c Viking Line.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti