sunnuntai 25. heinäkuuta 2021

Turku Rogaining Sprint

Yli 65-v. poikien sarjassa oli vain kaksi osanottajaa. Me olemme Pekan kanssa hallinneet sarjaa niin suveneeristi, että kilpailijoita ei enää löydy lähtöviivalle.

Rogaining-suunnistuksessa jokainen tekee itselleen parhaimman reitin. Aikaa suunnitteluuan 15 mniuttia ja itse kisaan kaksi tuntia. Tänään sanoi Pekalle, että en tee mitään suunnitelmaa. Peesaan häntä parin metrin päästä koko matkan ja menen menojani sata metriä ennen maaliviivaa.

Homma meni käsille heti startissa, kun Pekka jäi jonnekin - en tiedä minne.

Rasti 91 oli tienristeys, se ei tuottanut ongelmia edes minulle.

Seuraava rasti 148 olikin sitten turmioni. Käännyin liian aikaisin vasemmalle tien ylitykseen ja jouduin ylittämään tien kielletystä kohdasta. En sitä heti ymmärtänyt, mutta kun olin tehnyt sakkolenkin vasemmalle, niin johan Lantulla leikkasi. KIINNI.

Hoipertelin 85-rastin vuorelle ja olin suistua jyrkänteeltä Pyhän Pietarin juttusille. Samalla mietin, että pitäisikö keskeyttää ja hankkia leima DNF.

Jatkoin kuitenkin ja poimin erikoiskartalta kolme rastia (10,5 ja 7, nämä ovat rastien antamia pisteitä. Tuo viimeinen numero kertoo rastin arvon, 0:aan päättyvästä saa 10 pistettä).

Leimasin rastin 137 ja näin edessäni kisan ratamestarin ja juoksin hänen luokseen pitämään palaveria.
Kerroin ylittäneeni tien kielletystä kohdasta. Näytin kysyttäessä ylityspaikan. Mestari totesi, että virhe on minun mutta myös hänen - ylityspaikkojen merkinnät olivat huonot.
Kysyin pitäisikö minun keskeyttää ja että en saa lopputulosta tässä Turku Rogaining Sprint kisan 13. kisassa ja että kaikissa muissa olen saanut hyväksytyn tuloksen.
Ratamestari kysyi, tuleeko joku tekemään protestin minua vastaan. Sanoin, että ei edes Pekka protestoisi, mutta pidän huolen siitä, että hän voittaa minut. Mestari naurahti ja toivotti hyvää loppumatkaa.

Tämän jälkeen poimin rastit 108 ja 175 sekä erikoiskartalta rastit 10, 4, 9, 4 ja 4.

Tältä rastilta oli matkaa maaliin runsaat kolme kilometriä ja aikaa 20 minuuttia. Lopun tulin 26-asteen helteessä 6.40 km-vauhtia, mutta se ei riittänyt. Lähes 4 min meni sakoille ja varmistin näin tappioni Pekalle.

Sain pisteitä 79, kun kisan toiseksi viimeinen keräsi 98 pistettä.

Onnittelin voittajaa maalissa. Ensi vuonna en hänelle häviä. Pääsen silloin 75-sarjaan ja nuoriso jää kisaamaan ikäisiään vastaan...

Takana loistava tulevaisuus ja korkea heinikkö.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti