torstai 10. marraskuuta 2022

Isoveli täytti vuosia

Tänään täytti isoveljeni Matti 83 ajastaikaa.

Hänen kanssaan olen harrastanut kaikenlaista. Poikasena tietenkin ikäero aiheutti sen, että tasaväkistä kamppailua ei oikein syntynyt.
Meidän viisilapsisessa perheessämme mukulat jaettiin kahteen ryhmään. Isot, johon kuuluivat kolmen vuoden sisällä syntyneet Matti, Maija ja Sirkkaliisa. Sitten pidettiin viiden vuoden tauko ja pahnanpohjimmaisena pienet Ilkka ja Leena tupsahtivat maailman vuoden väliajalla.

Kun lapsuus jäi taakse, niin yhteisiä harrastuksia alkoi löytyä. Matti oli teini-ikäisenä suunnistanut ja kun hän hankki muutaman lisäkilon, hän alkoi suunnistuksen uudestaan. Minä liityin seuraan ja vuosien mittaan olemme kolunneet satoja suunnistuskisoja yhdessä. Olimme varsin tasaväkisiä silloin kun kilpailimme sarjassa M3. Se oli sellainen iltarastitasoisten suunnistajien sarja kilpailuissa.

Suunnistuksen myötä tuli mukaan vaellukset Lapissa rinkka selässä. Kesävaellukset ajoittuivat elo-syyskuun tietämiin.
Myöhemmin siirryimme vaeltamaan myös talvella suksien päällä. Nämä vaellukset olivat viikon mittaisia ja niissä oli mukana myös muita – Risto ja Eero useimmiten.

Sitten kun telttavaellukset rinkan kanssa alkoivat tuntua liian raskailta, olemme käyneet yhdessä hiihtämässä. Viimeiset 30 vuotta kaksi viikkoa vuodessa. Yksi ensilumen leiri joulukuun alussa ja toinen keväthangilla. 

Ne ovat olleet sellaisia kestävyyttä kehittäviä reissuja. Päiväurakat ovat olleet viiden kuuden tunnin luokkaa ja viikossa kilometrejä on taittunut parin sadan kilometrin kahta puolta.

Näillä reissuilla on ollut Risto myös mukana.
Nyt ovat nekin jääneet, ikä on tehnyt tehtävänsä – valitettavasti!

Nykyään sisarusparven jaottelu on hieman muuttunut.
Pienet ovat edessä ja suuret takana.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti