keskiviikko 30. marraskuuta 2022

Rogaining Sprint - 2 h

 Hääpäivän iltana lähdin vaimon iloksi suunnistamaan perinteiselle Turku Rogaining Night Sprint suunnistustapahtumaan.

Se on kahden tunnin vaellus, jossa vaikeutena on ratamestarin vuosi vuodelta hankalammaksi tulevat tehtävät.

Tänä vuonna A4-kokoisen rogaining-kartan lisäksi oli toinen paperi, jossa oli kuusi osakarttaa. Ne olivat yhtä lukuun ottamatta ison kartan sisällä, siitä yhdestä oli pieni nurkka isossa kartassa.
Varttitunti oli annettu aikaa reitin suunnitteluun. se jäi hieman ohueksi tällaiselle vanhalle seniilille äijänkäppyrälle.

Tampereen moottoritien alkupään alitettuani seurasin kaukana edellä meneviä juoksijoita kompassia katsomatta. Nehän menivät väärään suuntaan ja katosivat horisonttiin.

En siitä häkeltynyt vaan lompsin kohti Nunnavuorta, siellä oli rastirypäs ja yhdellä sai käydä kaksi kertaa pisteitä keräämässä.
Kun pystyin itseni paikallistamaan Nunnavuoren kartalta, alkoi homma sujua jollakin tavalla. Siltä erikoiskartalta hain viisi rastia, muuta rastit olivat rogaining-kartalla.

Tulin maaliin 20 minuuttia ennen sallittua aikaa ja ratamestari vitsaili, että aika nopeasti hain kaikki rastit. Jouduin tunnustamaan, että pari rastia jäi käymättä.

Tuloksissa jäin viimeisten joukkoon. H75-sarjassa oli vain kaksi osanottajaa ja tulokseni sentään riitti oman sarjan voittoon.
Mutta totesin, että yösuunnistukset metsämaastossa taitavat olla osaltani suunnistettu. Pimeässä maastossa liikkuminen tällä tasapainolla on vaikeaa.
Nämä Street Orienteerin kaupunkisuunnistukset riittävät minulle jatkossa.

Kotiin saavuttuani hääpäivän takia palautusjuoma oli tietenkin kuohujuomaa. Toimi hyvin!

Kilpailukeskus oli Pallivahan koulun pihalla.
Nämä pikkukartat oliva merkitty vihreällä katkoviivalla isoon karttaan.
Kaksi niistä näkyy hyvin, kolmannesta näkyy pari viivaa oikeassa yläkulmassa.
Loput ovat rajaamani kartan ulkopuolella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti