maanantai 13. joulukuuta 2021

Jukolan viesti Kuorevedellä

 O-studio pyysi netissä suunnistuskertomuksia. Sain sen käsityksen, että olivat kiinnostuneita kunnon sattumuksista eikä niinkään maailmamestareiden voitonjuhlista.
Niinpä lähetin oman kertomukseni vuodelta 1978 Pohjois-Hämeen korpivaelluksestani - tällaisen:

Olin Auran Vantaan ankkurina vuoden 1978 Jukolan viestissä Kuoreveden Hallissa. Seuramme ei taistellut voitosta ja tiesin jo etukäteen lähteväni metsään yhteislähdössä.

Kuntoni ei silloin(kaan) ollut paras mahdollinen ja lisäksi takana oli uneton yö. Ennen ykköstä olin jäänyt letkasta ja tein elämäni pummin - ehkä jotain 20 minuutin luokkaa.

Rasti löytyi ja matka jatkui, kakkonen löytyi hyvin. Rastin jälkeen taisin hiukan innostua ja kaaduin oikein kunnolla. Kompassikäteni tuli maahan ensimmäisenä. Osuin ilmeisesti kiveen, kompassi meni rikki ja lävisti kämmeneni. Siihen tuli verta pulppuava haava.

Jukolassa ei keskeytetä - siellä tullaan maaliin joko suunnistaen tai jalat edellä.

Joten jatkoin matkaa ilman kompassia ja puristin kättäni nyrkkiin saadakseni verenvuodon loppumaan.

Matka jatkui virheittä juomarastille, taisi olla rasti nro 5. Kaatumisen jälkeen en ollut nähnyt ketään, mutta juomarastilla kohtasin toisen hitaan hämäläisen. Tervehdimme naureskellen ja jatkoimme matkaamme - erikseen.

Sen jälkeen alkoi tulla pikku pummeja. Ketään en edelleenkään metsässä nähnyt. Toisella juomarastilla tapasin saman miehen kuin ensimmäisellä juomarastilla. Tervehdyksen jälkeen naapurini totesi, että hyvin minäkin tunnuin viihtyvän metsässä. Vastasin, että miksikä ei - olen maalta, enkä pelkää metsää enkä metsän eläimiä.

Loppu sujui joten kuten, viimeistä edellisellä rastilla tuli taas oikein kunnon pummi.

Maaliin saavuin tiettävästi kolmanneksi viimeisenä koko viestissä. Aikaa kului runsaat kolme tuntia. Matka oli 13,8 kilometriä hämäläisessä korpimaisemassa.

Kämmeneen ei jäänyt mitään arpea pahempaa eikä henkisetkään kolaukset saaneet minua luopumaan hienosta harrastuksesta.

Kartta kahtena kuvana, tässä vaelluksen alku ja loppu.

Ja tässä keskivaihe.
Kakkosen jälkeen olen merkinnyt ympyrällä paikan jossa kaaduin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti