sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Esikoisen esikoinen 15 vuotta

Lucianpäivä tuo muistoja mieleen.

Ensimmäinen ja tärkein on tietysti se, että esikoisemme esikoinen syntyi Lucianpäivänä 15 vuotta sitten. Eli pojanpoika Joona täyttää tänään viisitoista – sehän alkaa olla jo miehen ikä!

Esikoisemme Jani syntyi vajaat pari viikkoa ennen Lucianpäivää, sekin herättää muistoja.

Nautimme appiukkoni Lassen kanssa syntymää odotellessamme pullon Koskenkorvaa lauantai-ilt
apäivän aikana ennen kuin pääsimme pölläyttämään sikarit.
Eikä nautintoaineiden kanssa läträäminen jäänyt siihen.
Kun palailin iltayöstä
kaupungilta kotiani kohti, jäin auton alle suojatiellä. Kuski kyllä pysäytti autonsa ja riensi kysymään kävikö kuinkaan. Kerroin, ettei käynyt, mutta aamulla huomasin, että nahkatakkini oli repeytynyt. Mitään muuta ei sattunut, joten Ulla ei jäänyt leskeksi eikä Jani orvoksi.

Vielä yksi Lucianpäivä herättää muistoja. Matkustin 13.12.1994 laivalla Karlskronasta Gdanskiin autolautalla. Aiemmin syksyllä oli Estonia uponnut ja edellisen yön olin meren myrskytessä nukkunut huonosti laivalla Turusta Tukholmaan. Nyt laivalla oli ruotsalaisia ja mukana oli myös Karlskronan Lucia-neito, joka esiintyi laivalla. Edelleen meri myrskysi eikä unen tuloa parantanut se, että laivan baarin seinällä oli kuva laivan sisaraluksesta – se oli myrskyssä haaksirikkoutunut ja kuvassa se oli kääntyneenä ympäri. Baarimikko kertoi, että onnettomuudessa oli tullut runsaasti kuolonuhreja.

Gdanskissa minulla oli neuvottelu puolalaisen konevalmistajan kanssa. Sekin jäi elävästi mieleen, kun kaupungista katkesi sähköt koko päiväksi. Neuvottelimme kynttilän valossa ja ravintolassa ruoka va
lmistettiin ilmeisesti kaasun avustuksella, sillä lämmintä se oli.

Seuraavana yönä myrsky laantui ja paluumatkalla laivassa nukuin jo kunnolla.


Tässä Joona on 7 kuukauden ikäinen!
Kuva Nauvon kallioilta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti