keskiviikko 30. joulukuuta 2020

Vieraita ulkomailta

Maanantaina saimme vieraaksemme Janin porukan Tampereelta, siis täältä Turusta katsoen ulkomailta. Kun viime talvi meni Espanjassa, niin tämä olikin heidän ensimmäinen vierailu kaupunkiasuntoomme pariin vuoteen. Sosiaalinen kanssakäyminen lapsiimme on talvella aika harvaa. Johan sitä hämäläinen vähemmälläkin pystyy itseään ilmaisemaan.

Siinä se pari vuorokautta vierähti mukavasti eikä oikein ehtinyt lehtiä lukea saati netissä surffata. Amalia oli saanut kesällä itselleen koiran, se on nyt kahdeksan kuukauden ikäinen shelttinarttu. Ei ole vielä oppinut täysin sisäsiistiksi.

Sen verran piski vierasti meitä ja paikkaamme, että se ei saavuttuaan tehnyt mitään vaikka sitä käytiin ahkerasti pissattamassa. Viimein illan suussa se teki ensimmäisen pissan – lorotti varmaan pari minuuttia rakkoaan tyhjäksi. Sen jälkeen se käyttäytyi kuin aikuinen koira eikä kertaakaan tehnyt tarpeitaa
n sisälle.

Ohjelmaan kuului luonnollisesti kaikenlaisia pelejä. Joona oli kehittynyt edelleen shakin pelaamisessa ja olimme täysin tasaväkisiä hänen kanssaan, kun peliaikaa Joonalla
oli 10 min ja minulla 4 min.

Nuori mies on alkanut käydä salilla ja sen huomaa. Lihaksia on vaikka muille jakaa. Kun olimme kävelyllä, niin poika hyppäsi reitin varrella olevaan rekkitankoon ja vetäisi ulkovarustuksissa kevyesti kymmenen leukaa.

Maija sekä Anna ja Juha kävivät myös katsomassa tamperelaisia ja jakamassa joululahjoja.
Amalia oli tilannut Maijalta villajakun, joka istui tytön päälle oikein hienosti. Näin vanhan ihmisen silmin se kyllä oli kaksitoista vuotiaalle tytölle viisi vuotta etuajassa. Sen verran avonainen – jätti olkapäät kokonaan paljaaksi – se oli!

Ruokaa tuli syötyä aivan liikaa, minä sain paistaa molempina iltana räiskäleitä. Tiistaina otin kyllä avuksi Kiinanmuurin keittiön ja hain sieltä porukalle ruokaa.

Mutta kaipa ruokailua kompensoi se, että ilman juoksulenkkejäkin vieraiden ja varsinkin vieraiden koiran kanssa tuli liikuttua erittäin paljon. Askeleet ilman juoksulenkkiä nousivat päivittäin pitkästi yli kymmenen tuhannen.


Lili on terhakan näköinen pentu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti