lauantai 17. elokuuta 2024

Pyöräilyonnettomuus - vielä elän


Perinteisesti olen USA:n itsenäisyyspäivänä pyöräillyt ikäni kilometrit, mutta tänä vuonna voiton vei suunnistusrastit Nauvossa.

Paikkasin virheen tänään ja reissun jälkeen oli vähän muutakin paikattavaa - kyynärpää ja reisi olivat pahasti verillä.

Kävin ensin Paraisilla ja tutustuin pyörän selässä siltatyömaisiin, yhteensä kolmeen.
Palasin takaisin mantereelle, käännyin Piikkiöön ja sieltä kohti Kirismäkeä.

Kartan kirjainten P ja K puolivälissä täyttyi 40 km ja alamäen jälkeen pyörätien vieressä oli penkki. Jarrut pohjaan ja yritin tehdä U-käännöksen penkin viereen.
Löysin itseni kyljellään asvaltilla ja onnistuin saamaan vasemman jalan rungon ja etupyörän väliin niin, että jalka lukkiutui sinne ja otti aikansa, ennen kuin sain pyörän pois painamasta jalkaa. Jotenkin pyörä ja Lanttu olivat hitsautuneet toisiinsa.

Samalla kun sain irrotettua itseni, viereen pysähtyi auto ja sieltä nousi nuori pariskunta kysyen, soitetaanko ambulanssi vai helikopteri.

Nousin avustettuna ylös ja kokeilin jäsenieni toimintakykyä. Kaikki toiminnot olivat kunnossa, mutta kipu oli saatanallinen. Annoin avustajille vapauttavan tuomion, istuin penkille ja nautin banaanin ja juotavaa.

Kotiin oli matkaa noin 15 km, joten lähdin rauhallisesti jatkamaan matkaa. Tyotä tein aluksi vain oikealla jalalla, mutta pikku hiljaa myös tämä väärä jalka tuli mukaan.

Muutaman kilometrin jälkeen totesin, että ehkäpä sittenkin saan tavoitteeni täyteen, mutta muutin reittisuunnitelmaa niin, että tarpaan vaatiessa pääsen oikaisemaan kotiovelle.

Monen mutkan jälkeen pääsin kotiin tutkimaan tarkemmin vaurioita. 
Reiden sivussa oli kaksi veristä ruhjetta ja kyynärpäässä asvaltti-ihottumaa, mutta muuten äijä vaikutti ulkoisesti lähes tyydyttävältä.

Henkiset vauriot ovat sitten asia erikseen. Niiden tutkinnan annan ensimmäisen vaimoni tehtäväksi. Heti kotiin päästyäni hän antoikin pyytämättä varsin perinpohjaisen arvion tilanteesta! Sen sisällön voi arvata, hänen lempinimensä on Mrs. Negative. ;)

Tuuli puhalsi lounaasta.
Sain siis loppumatkalla tuskien lisäksi vastatuulen riesakseni. 😓


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti