Olemme perinteisesti käyneet juhlistamassa hääpäiväämme Brahen Kellarin ravintolassa.
Nyt oli vielä toinenkin syy, ravintola oli muuttanut Linnankadulle – sinne liikuntarajoitteisen on helpompi kulkea sisään ja ulos. Ja Kauppahallin pihassa on runsaasti tilaa illan jo hämärtyessä.Silloin 54 vuotta sitten, kun olin harjoittelijana Turun Telakalla, niin minulla oli varaa viedä nuorikko Brahen Kellariin. Tosin silloin emme ruokailleet siellä, rahat riittivät niukin naukin Pistiäisiin tai Ampiaisiin; joilla nimillä tämä paukku tunnettiin puoli vuosisataa sitten.
Nyt söimme siellä illallisen, Ulla tilasi metsäkaurista ja minä härkää pippuripihvinä.
Tällä viikolla on annettu ohjetta siitä, mikä on terveellinen määrä punaista lihaa viikossa, se on kuulemma 350 g.
Brahen Kellari oli myös kuullut tästä ja menun mukaan pihvi myytiin 120 gramman painoisena. Lihamestarilla oli kyllä veitsi lipsunut kädessä ja minun pihvini oli ehkä 80 gramman luokkaa.
Ullan kaurista oli sitten määrältään yli suositusten, ja minä sain häneltä yhden siivun sitä ja sen avulla varmaan lihan paino saavutti ruokalistan painomäärän.
Ruoka oli ihan hyvää, mutta hinta/laatusuhde ei kyllä ollut mistään kotoisin.
Pitää etsiä toinen ravintola hääpäivälliselle!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti