lauantai 22. elokuuta 2020

Pikkuisen täytyy vielä treenata!

Tänään pääsin taas runttaamaan oikein sydämen kyllyydestä suunnistusmetsässä. Ja panos oli mestaruuden valtaaminen sarjassa H70.

Varsinais-Suomen mestaruudesta kisattiin Säkylässä Huovinrinteen varuskunnan takapihalla yhdessä satakuntalaisten kanssa. Valitettavasti kisa käytiin eteläpuolella, jossa maastopohja oli huomattavasti hankalampaa kuin pohjoispuolen harjuilla.

K-1: Vaikka menin ihan sukkana rastille, niin jäin kärjelle runsaasti. Tosin olin sekunnin nopeampi kuin kisan voittaja, moninkertainen Suomen- ja maailmanmestari Veikko Loukonen.

1-2: Pitkä väli ongelmitta, Veikko teki kolme minuuttia nopeamman osuusaajan. Pikkuisen täytyy vielä treenata!

2-3: Lähtö rastilta ei oikein onnistunut, mutta loppu meni hyvin. Aikaa hukkui 20 sekkaa ja sijoitus putosi kaksi pykälää rastivälillä, mutta yhteisajoissa nousin pykälän.

3-4: Lyhyt väli puhtaasti, nousin sijalle 13.

4-5: Pitkä väli. Onnistuin reitinvalinnassa ja vältin pahimmat risukot. Tasaisessa kisassa nousin jo sijalle 7.

5-6: Kartta ei oikein täsmännyt - ihmekös se kun lähdin väärään suuntaan. Kävin tuossa vihreällä kahdella rastilla ja jälkimmäisellä paikallistin itseni. Aikaa hukkui kaksi minuuttia ja sijoitus tipahti 10:ksi. Arvaa harmittiko?

6-7: Pyrin vihreältä pois mahdollisimman nopeasti ja onnistuin siinä. Sitten näin rastilipun ja ryntäsin sinne, vaikka tiesin, että se ei ole oma rasti. Korvien välissä jylläsi jo maitohapot - minuutin pummi. Olin nyt sijalla 13 ja se jäi loppusijoitukseksi.

7-8-9-10-M: Loppu oli helppoa ja suunnistus sujui virheettämästi. Ysillä leimasi ennen minua D75-sarjan voittaja Kaarina Rahkasuo. Kovakuntoinen rouva, ei mitään mahdollisuutta ohittaa häntä. Vähänkö hävetti!