tiistai 17. marraskuuta 2020

On vanha jengi koolla taas!

Liekö syynä ikääntyminen, korona vai yleinen kuolemanpelko, mutta viime päivinä on tullut kontakteja vanhoilta työkavereilta.

Tai yhden kanssa ei ole keskusteltu, Eero vaihtoi maisemia Tuonelanportin toiselle puolelle ja sieltä puheliyhteydet ovat huonot. Ainakin tällaiselle, joka ei usko paranormaaleihin asioihin. Mutta soitin kyllä Eeron vaimolle ja otin osaa hänen menetykseensä. Eeron kanssa teimme työtä yhdessä vuosikymmeniä. Ensin Projectassa, sitten Eurokoneessa ja lopuksi Eurotecissä, josta molemmat jäimme eläkkeelle täysin palvenneina.

Sitten soitteli Heikki, jonka kanssa teimme yhteistyötä Dryfinn osakeyhtiön puitteissa. Ja muutenkin olemme pitäneet yhteyttä, Heikki myi ja asensi minulle Naantaliin lämpöpumpun jo silloin, kun se ei ollut ihan niin yleinen kuin tänään.

Viime viikolla onnittelin Anssia, kun hän täytti kuusikymmentä vuotta. Anssi tuli remmiin jo Eurokoneen aikana ja oli paras tuotepäällikkö, mitä minulla on ollut. Sittemmin hän osti kumppaneineen Eurotecin, jon
ka toimitusjohtajana Anssi on tehnyt pitkää päivää jo kaksikymmentä vuotta.

Eilen sain soiton vanhalta yhtiökumppaniltani Pentiltä. Se oli ensimmäinen yhteydenotto vuoden 2002 jälkeen. Meillä meni hiukan sukset ristiin sen jälkeen kun Eurotec myytiin, eikä ole ollut isommin tarvetta ottaa yhteyksiä. Mutta puolisen tuntia saimme aikaa kulumaan, kun kehuimme toisiamme ja muistelimme menneitä. Pentin kanssa me perustimme ensin Eurokoneen, sitten Eurotecin ja oli meillä vielä yhteinen kiinteistöyhtiökin. Kahdessa jälkimmäisessä oli mukana myös Jukka.

Jukan ja Veijon kanssa vaihdamme ajatuksia useammin ja Peterin näen aina joskus saaristossa, hän kun asuu Paraisilla ja veneilee Airistolla.

Voisihan sitä enemmänkin yhteyksiä vanhoihin kavereihin pitää yllä. Ennen kuin se viimeinen niittomies korjaa satonsa.

Alla Eurokoneen esitteen takakansi vuodelta 1983, motto on vanha jengi koolla taas otettiin käyttöön kun Eurotec perustettiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti