maanantai 1. helmikuuta 2021

Väitöskirja työn alle?

Tipaton tammikuu päättyi eilen. Tosin aloitin sen pari viikkoa myöhässä ja toinen tipaton viikkokin jäi hiukan torsoksi. Torstaina ja perjantaina otin tölkin 2,6-prosenttista pilsneriä ruuan kanssa. Lauantaina retkahdin ja join tölkin 4,5-prosenttista olutta. Ja sunnuntaina juhlistin ateriaa lasillisella viiniä – olisikohan ollut 16 senttiä.

Sitten pitää alkaa vertaamaan unta tämän toisen viikon aikana.
Unen laatu ei enää parantunut, mutta oli edelleen erinomaisella tasolla.

                     

Unen kesto on tällä toisella viikolla edelleen noussut ja Ouran mukaan saan tarpeeksi unta kun herään virkeänä ilman kellojen pirinää.


Tästä näkyy viikon kuntoilut, asteikko alkaa 100 prosentista eli siitä mikä on Ouran suositus päivän kuntoiluksi. Se ei ole siis tarkoitettu aktiivisesti kuntoilevalle suunnistajalle.

Vaikka olen tällä viikolla ulkoillut ja hiihtänyt enemmän kuin edellisellä niin sekä leposyke että sykevälivaihtelu ovat parantuneet.
Yleisesti ottaen olotila on joka suhteessa parempi ilman alkoholia.

Yksi huomionarvoinen asia on se, että untani seuraa myös Garmin sykemittari. Se antoi ennen aina noin 10 pistettä huonomman tuloksen unenlaadusta kuin Oura. mutta viime viikolla arvot olivat lähellä toisiaan ja ensimmäisen kerra Garmin antoi jopa paremmat pisteet kuin Oura.
Tämä lienee suunniteltua. Ouran asiakaskunta koostuu ylemmistä yhteiskuntaluokista, joissa nautitaan alkoholia aterioiden yhteydessä ja muutenkin päivittäin. Laite pitää ohjelmoida siten, että kohtuullinen alkoholin käyttö ei näytä pahalta.

Garmin on suunnattu urheilijoille. Niille voi rehellisesti näyttää, että selvin päin elämänlaatu on parempaa!

Lopeta tämän tutkimuksen. Jos olisin nuori opiskelija, ottaisin tämän tutkimuksen alle ja tekisin väitöskirjan aiheesta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti