lauantai 6. helmikuuta 2021

Kauneusleikkaukseen???

Kuten joku minut hieman paremmin tunteva saattaa tietää, harrastan suunnistusta.

Menestyksen esteenä – jos täydellinen lahjattomuus jätetään huomioimatta – on nuorempana ollut ahkera tupakanpoltto ja laiska harjoittelu.

Tänään käyn kyllä lenkillä useasti, ensimmäisen vaimoni mielestä en muuta teekään, joten sitä ei voi käyttää syynä menestymättömyyteeni.
Tosin harjoitteluni on leppoisaa hölkkää tasamaalla. Karpaasit treenaavat mäissä, soilla ja metsissä.

Olen havainnut, että näköni heikkous ainakin sateella ja kostealla säällä huurruttaa silmälasit ja olen täysin kyvytön lukemaan karttaa. Huonon kuntoni takia en edes pysty peesaamaan ja sitä kautta parantaa sijoitustani kilpailussa.

Siksi olen päättänyt mennä silmäleikkaukseen. Siinä laitettaisiin uusi mykiöksi kutsuttu osa. Molempiin silmiin!
Jos leikkaus onnistuu eikä potilas edes kuole, niin leikkauksen jälkeen pystyn suunnistamaan ilman silmälaseja.

Varmaa se ei ole, immeisen silmä kun on yksilöllinen ja keinomykiönkin toiminta ei ole sataprosenttisen varmaa. Ullalla tehtiin vastaava kaihileikkaus ja kyllä hän joutuu käyttämään silmälaseja edelleen.

Kävin eilen alkutarkastuksessa, sen läpäisin kirkkaasti. Tosin epäilen, että yksityisellä palvelujen tarjoajalla rima on aika matalalla. Ensi viikolla menen keskustelemaan leikkaavan lääkärin kanssa.

Sain nyt mukaani selvityksen leikkauksesta ja mahdollisista ongelmista leikkauksessa ja sen jälkeen. Se oli kyllä niin pelottavaa tekstiä, että voi olla, että tulee rimakauhu ja jänistän koko hommasta.

Silmän rakenne, tuon linssin ne siinä leikkauksessa vaihtaisivat keinotekoiseksi.
Jos tämä onnistuu, niin voisi alkaa hankkimaan muitakin varaosia.
Kovalevy ainakin pitäisi vaihtaa... 😂Ei kommentteja:

Lähetä kommentti