tiistai 16. helmikuuta 2021

Elomatic 50 vuotta

Viime päivinä on Turun Sanomissa kerrottu uutista Elomatic-yhtiöstä, jonka perustaja on DI Ari Elo. Yhtiö täytti 50 vuotta ja kehittynyt maailmanlaajuiseksi suunnittelutoimistoksi.

Ari perusti yhtiön siis vuonna 1970 ja kun alkuun toimisto ei tuonut kovin paljon taloudellista hyvää, Ari oli myös tuntiopettajana Tekussa.
Minulle hän opetti nostokoneiden suunnittelua v. 1971–2.

Keväällä kun opisto oli siirtymässä kesälomille, Ari Elo ilmoitti luokassamme, että hänellä olisi pari kesätyöpaikkaa tarjolla. Ilmoituksen lopuksi hän ilmoitti, että herrojen Viitanen ja Lainema ei tarvitse vaivautua.

Me olimme Viitasen Jorkan kanssa politisoimassa oppilaskuntien toimintaa ja eihän sellainen epäisänmaallinen toiminta sopinut Elon mielestä suunnittelutyötä tekevälle insinöörille. Jorkka oli oppilaskunnan puheenjohtaja ja minä Turun teknisen opiston oikeisto-opiskelijoiden perustajajäsen.

Kymmenkunta vuotta sitten veljeni Matti ja Ari Elo olivat konsultointiyhteydessä tiiviisti toisiinsa. 

Kun kuulin tästä, kerroin Matille Arin lausunnon puolen vuosisadan takaa. Ja lisäsin, että kyllä Elo oli oikeassa. Ei meistä suunnittelijoita olisi tullut – olimme molemmat viisi vuotta valmistumisen jälkeen pk-yrityksen toimitusjohtajia.

Kertomukseen Ari oli lakonisesti todennut: minkä taakseen jättää, sen edestään löytää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti