torstai 13. huhtikuuta 2023

Kuu kiurusta kesään!

Tulimme mökille Nauvoon jo eilen. Laitoimme lämmön päälle ja petasimme sängyt.

Käytössämme on sellainen sähkövastuksilla varustettu huopa. Sen kun laittaa talven jälkeen kylmää hohkaavien patjojen päälle, niin iltaan mennessä on lämmin ja kuiva alusta vaipua unten mailla.

Ullahan nukkuu täällä paljon paremmin kuin kaupungissa. Nauvon mökin 200 vuotta vanhat hieman homeiset hirret antavat hänelle täydelliset unet. Minähän nukun missä vaan sikeästi kuin pieni lapsi – ja sellaiseksi tässä pikkuhiljaa muututaan!

Aika on kulunut mukavasti pihaa siivotessa ja kukkapenkkejä peratessa. Välillä kävin kirkonkylässä kun olin jättänyt lääkkeeni kotiin enkä nähnyt aiheelliseksi keskeyttää vastikään minulle määrättyä lääkitystä.

Sen verran ulkotyöt rasittivat, etten käynyt edes saunalenkillä, vaikka tänään menin ensimmäistä kertaa saunaan viime lokakuun jälkeen.
Kaiken lisäksi lämmitin saunan ja saunoin pelkän veden voimalla. Laskeskelin, että tämän täytyi olla ensimmäinen saunominen ilman saunaolutta yli 55 vuoteen.

Tosin nautin päivän ensimmäisen oluen rauhallisesti saunan jälkeen keittiössä.
Ulos sitä ei voinut mennä nauttimaan, koska lämpötila oli alle kymmenen astetta ja itätuuli hyytävän kylmää.

Lintujakin tuli bongattua. Kuu kiurusta kesään, sanoo vanha kansa. Kiurun näin tänään. Toinen sanonta on puoli kuuta peipposesta. Ensimmäisen peipon näin jo alkuviikolla.

Kyhmyjoutsenpariskunta on saapunut vakiopaikalleen ja aloittavat pian pesän rakennuksen.

Samoihin puuhiin ovat nämä isokoskelot matkalla!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti