keskiviikko 26. huhtikuuta 2023

Delfiinit, Scifi-tarina, kirjoitettu joskus 90-luvulla

Tässä maailmantilanteessa, johon Putin on maapallon ajanut ja hänen apupoikansa Medvedev puhuu atomiaseesta ja maailmanlopusta, lienee aika julkaista kirjoittamani tarina.

Siinä annetaan maapallolle ja ihmiselle mahdollisuus - edes pieni!

Nautinnollisia lukuhetkiä!

    SCIFI-TARINA
                                                                                           KIRJOITTANUT ILKKA LAINEMA

 DELFIINIT

                                        01.01.1999, klo 12.00.                                                                                                                                  Yhdysvaltain presidentin uudenvuoden puhe, Washington D.C., USA.

Kansalaiset!

Aloitamme vuosituhannen viimeisen vuoden. Meidän tulee viimeistään nyt huolehtia maailmasta, jonka luovutamme lapsillemme ensi vuosituhannella.

Meillä amerikkalaisilla on vastuu maapallon taloudellisesta hyvinvoinnista johtavana valtiona maailmassa, mutta meidän vastuumme ei rajoitu vain koviin arvoihin, meidän on panostettava myös vihreisiin arvoihin. Meidän on lisättävä huomiotamme ympäristön saastumiseen, meidän on tehtävä myös taloudellisia uhrauksia, jotta ilmakehä, meret ja maaperä olisivat suosiollisia elättämään ihmispopulaatiomme myös tulevaisuudessa. Meidän sukupolvemme ovat aiheuttaneet vakavia vaurioita maapallolle, meidän tulee myös olla ensimmäisiä, jotka korjaavat nämä vauriot. Työ tulee kestämään vuosikymmeniä, tulokset tulevat hitaasti näkyville, osa teollisuudestamme ei tule hyväksymään niitä kustannuksia, jotka tämä operaatio tulee aiheuttamaan. Eikä lopputuloksen saavuttaminen ole yksin meistä amerikkalaisista kiinni. Tämä on koko maapallon ongelma ja meidän tulee yhdistää rivimme muiden länsimaiden kesken ja saada mukaan myös kehitysmaat. Työ on vaativa ja useimpien mielestä mahdoton toteuttaa. Mutta se on pakko tehdä ennemmin tai myöhemmin. Aika on kypsä siihen nyt. Me tulemme jäämään historian lehdille sukupolvena, joka pelasti maapallon. Mutta vain siinä tapauksessa, että onnistumme työssämme.

Ihmisen jälkeen älykkäin maapallon eläin on delfiini. Se on yksi suurimmista kärsijöistä maapallon saastuessa. Esitän, että ensimmäisenä askeleena kohti parempaa huomista, rakennamme joka puolelle maatamme ja maapalloamme delfinaariota, jotta voisimme ensinnäkin suojella tämän jalon eläimen meriemme saastumisen aiheuttamilta vaurioilta ja toisaalta nauttia siitä korkealuokkaisesta viihteestä, jota nämä eläimet koulutettuina pystyvät meille tarjoamaan.

Julistan tämän vuoden vihreyden ja delfiinien vuodeksi.

01.01.2000, klo 12.00

Washington D.C:n aikaa.

Uudenvuoden puhe.

 Kansalaiset!

Tämä uudenvuoden puhe tulee vuosituhannen vaihtumisen kunniaksi samaan aikaan kaikkialla maapallolla. Sisältö on sama, riippumatta siitä millä kielialueella olette tätä kuuntelemassa. Tämä sanoma kuullaan niin radioissa, televisioissa kuin multimedia-ympäristössä. Tästä puheesta ei sellaisenaan ole ohjelmistossa ennakkoon ilmoitusta. Valitamme kovasti, että esimerkiksi Yhdysvaltain presidentin puhe tämän takia siirtyy toiseen ajankohtaan. Pyydämme kaikkia maapallon ihmisiä kuuntelemaan tätä puhetta huolellisesti ja rauhallisesti. Mihinkään paniikkiin ei ole syytä. Ne teistä, jotka ajatte autoa tai muuta kulkuneuvoa, voitte rauhallisesti alentaa nopeuttanne ja siirtyä sivuun liikenteestä. Lentokoneet voidaan kytkeä automaattiohjaukselle ja niin edelleen. Siis rauhoittukaa ja kuunnelkaa tarkasti.

Vuosi sitten presidentti Clintonin puhe delfinaarioiden perustamiseksi jokaiseen kolkkaan maapallolla otettiin vastaan hämmentyneinä. Epäilevien ensireaktioiden jälkeen hanke kuitenkin toteutui varsin nopeasti ja maailmanlaajuisesti. Se oli teiltä ihmisiltä näyte siitä mihin te pystytte, kun teillä on päämäärä ja jokin vahva tunne takana. Te ette tietäneet, miksi presidentti Clinton suositteli delfinaarioiden perustamista ja miksi teiltä löytyi halua ja tarmoa toteuttaa tämä hanke. Nyt on aika kertoa se.

Ihminen on maapallon älykkäin eläin. Se on ainoa, joka on pystynyt voittamaan luonnon ja valjastamaan sen käyttöönsä. Teknisesti ihminen on ylivertainen kaikkiin muihin maapallon eläimiin verrattuna. Ja on sitä jatkossakin.

Me delfiinit emme milloinkaan tule pystymään sellaisiin teknisiin suorituksiin kuin te ihmiset olette jo nyt päässeet lyhyen teknisen aikakautenne kuluessa. Meillä taas on yksi kyky, johon te ihmiset tuskin koskaan tulette yltämään. Me pystymme kommunikoimaan keskenämme telepaattisesti ja me pystymme vaikuttamaan telepaattisesti myös toisiimme sekä yksilöinä että yhteisönä. Sinä aikana, jona ihminen on kesyttänyt meitä delfiineitä, olemme havainneet, että pystymme vaikuttamaan ihmisen käyttäytymiseen, suorastaan manipuloimaan ihmistä sekä yksilöinä että massana. Pitkän strategisen suunnittelun ja lukuisten kokeiden jälkeen päätimme ryhtyä suoraan toimintaan vuosi sitten ja tänään olemme tässä.

Me pystymme ohjaamaan ihmisen toimintaa. Tämä julkilausuma ympäri maailmaa on toteutettu siten. Tällä hetkellä koko ihmiskunta on tavallaan hypnoottisessa tilassa ja te toimitte siten, että tämä meidän delfiinien aivoissa tapahtuva tiedottaminen tulee ulos kaikista tiedotusvälineistä teidän ihmisten puhumana. Tutut äänet tuovat tämän viestin teidän kuuluvillenne. Näin me tarpeen vaatiessa toimimme jatkossakin. Mutta normaalisti meille riittää se, että ajatuksemme ja suunnitelmamme siirtyvät teille telepaattisesti ja asiat, joihin me yhdessä ryhdymme, toteutetaan.

Tänään alamme rakentaa uutta maapalloa. Se maapallo tulee olemaan saasteeton ja vihreä. Ihminen tulee edelleen hallitsemaan maapalloa, sen ihminen on ansainnut teknisen edistyksellisyytensä ansiosta. Me tulemme ohjaamaan toimintaanne järkevämpään suuntaan, sodat on nyt sodittu, toinen ihminen ei alista enää toista, vaan te tulette tasa-arvoisesti taistelemaan ja tekemään työtä samojen asioiden puolesta. Saastuttava teollisuus ajetaan alas.

Fossiilisia polttoaineita käyttävä energian tuotanto lopetetaan. Tilalle tullaan tarpeen mukaan rakentamaan esimerkiksi ydinvoimalla toimivaa tuotantoa ja se sijoitetaan sellaisiin paikkoihin, että mahdolliset onnettomuudet eivät ainakaan tule aiheuttamaan haittoja maapallon merialueille. Toisaalta ydinvoimaloiden turvallisuudesta ei tarvitse olla kovin voimakkaasti huolissaan, koska inhimillisen erehdyksen vaara tulee jatkossa olemaan minimaalinen.

Robottiteollisuuteen tullaan jatkossa panostamaan voimakkaasti. Teknisesti vaikeat ja rasittavat työt on aika siirtää pois ihmisiltä. Ihmisen on tavallaan päästävä ansaitulle sapattivapaalle. Me tulemme panostamaan siihen, että ihmisen olo maapallolla tulee nopeasti parantumaan.

Tämä vuosikymmen tulee olemaan jälleenrakennuksen vuosikymmen. Yhdessä me rakennamme maapallon, joka on puhdas ja saasteeton. Maapallosta tulee se paratiisi, josta ihminen on unelmoinut. Sen te tulette saavuttamaan. Mutta vasta meidän delfiinien avustuksella.

Rakentakaamme siis yhdessä rauhan ja rakkauden paratiisi. Rakennustyöt alkavat nyt.

01.01.2020, klo 12.00

Washington D.C.

 Kansalaiset!

 Kuten puheessamme kaksikymmentä vuotta sitten annoimme ymmärtää, emme halua suoranaisesti vaikuttaa ihmiskunnan jokapäiväiseen elämään. Emme ole ennen tätä edes pitäneet ainokaista uudenvuoden puhetta, saati ottaneet osaa poliittiseen toimintaanne. Olemme sivusta seuranneet ponnistelujanne kohti parempaa huomista. Meidän pitää kiittää ihmiskuntaa siitä ensiluokkaisesta työstä, jota olette tehneet koko maapallon elinolosuhteiden parantamiseksi. Kaksikymmentä vuotta on tehtyjen virheiden ja tuhojen korjaamiseksi lyhyt aika, mutta monet parannukset ovat jo tänä päivänä konkreettisia. Ilmakehän otsonikerros on normalisoitunut, maapallon ilmaston lämpeneminen on pysähtynyt, ilmakehä on puhdistunut, ilmasto on palannut entiselleen, myrskyt vähentyneet, fossiilisten polttoaineiden käyttö lähes loppunut. Luetteloa voisi jatkaa lähes loputtomasti. Silti työtä on edessämme vielä määrättömästi, kuluu vielä vuosisatoja ennen kuin kaikki ihmiskunnan maapallolle aiheuttamat haavat on arpeutuneet.

 Olette sopimuksemme mukaan kehittäneet robottejanne, ne pystyvät tänä päivänä huolehtimaan lähes kaikesta tarvittavasta teollisesta työstä, myös maatalous alkaa pitkälle olla robottien käsissä. Tätä toimintaa tulee edelleen jatkaa ja kehittää. Robotit saavat tulevaisuudessa huolehtia sekä ihmiskunnan että delfiinien hyvinvoinnista.

 Jotkut opportunistit ovat näkyvästi olleet huolestuneita ihmiskunnan ikäjakautuman vääristymisestä. Syntyvyys on todella ollut huolestuttavan alhaista kuluneiden kahden vuosikymmenen aikana. Tästä on yritetty vierittää syytä meidän niskoillemme. Kiellämme jyrkästi, että me olisimme millään tavalla alentamassa ihmiskunnan populaation suuruutta.

Mutta täytyy todeta, että yhteinen pyrkimyksemme sekä puhtaaseen luontoon että korkeaan elintasoon robottien hoitamassa tuotantotaloudessa ei kestä kuuden miljardin ihmisen elättämistä tällä planeetalla. Tässä mielessä ihmispopulaation toiminta on ollut esimerkillistä, monet eläinlajit pystyvät ulkoisten olosuhteiden muuttuessa ja vaatiessa tarpeen mukaan alentamaan ja lisäämään syntyvyyttään. On ollut mieluisaa nähdä, että ihmiskunta toimii tässä kriittisessä tilanteessa samalla tavalla kokonaisuuden hyväksi.

 Samat tahot ovat samanaikaisesti kritisoineet delfiinipopulaation merkittävästä lisääntymisestä kuluneiden vuosien aikana. Näin on todella tapahtunut, elinolosuhteet merissä ovat merkittävästi parantuneet. Samoin merien tuotto delfiinien kannalta on oleellisesti muuttunut ja mahdollistanut väkilukumme kasvun. Tämän kasvun uskotaan jatkuvan lähivuosien aikana.

Mielestämme yhteistyö ihmisten ja delfiinien välillä on toiminut erinomaisesti. Jatkakaamme ponnisteluita paremman huomisen, paratiisin, puolesta yhteistyössä ja yhteisvoimin.


01.01.2080

Washington D.C.

Kansalaiset!

Kotimme alkaa olla valmis. Työn loppuun saattamiseksi kuluu vielä vuosikymmeniä. Mutta jo nyt voimme todeta, että maapallo on pelastettu, ainakin mitä tulee ekokatastrofin vaaraan.

Maapallolla on tilaa moniarvoiselle ja monipuoliselle elämälle. Tämän takeena ovat älykkäät robotit, jotka huolehtivat kaikista käytännön asioista.

Mielestämme myös ihmiskunnan populaatio alkaa olla oikeassa suhteessa muuhun eläinkuntaan nähden. Jotkut ihmiset ovat pitäneet kahden miljoonan ihmisen määrää liian alhaisena. Kaivaisin kuitenkin vanhan ihmiskunnan viisauden muistilokeroista: siinähän sanotaan, ettei määrä koskaan korvaa laatua. Te olette yhdessä robottien kanssa rakentaneet mielikuvituksellisen avaruuslaivaston. Aurinkokunta on valloitettu. Kuussa, Venuksella ja Marsilla on asutusta. Sinne meidän valtamme ei ulotu millään tavalla. Me emme halua avaruuteen, se olkoon ihmiskunnan yksinoikeus.

Me haluamme vain rakentaa entistä parempaa maapalloa. Yhdessä ihmisten ja robottien kanssa.


04.07.2176

Maapallo

Hyvät delfiinit!

Te olette tehneet mahtavan työn valmiiksi vajaassa kahdessa sadassa vuodessa.

Olette pelastaneet maapallon tuholta.

Olette hävittäneet ihmiskunnan maan päältä. Eikä heitä enää ole avaruudessakaan.

Olette luoneet, tosin vastoin parempaa tietoanne, robottikunnan, joka pystyy ajattelemaan ja toimimaan paremmin kuin ihminen ja manipuloimaan mieliä paremmin kuin delfiini.

Sellainen yhdistelmä voi olla arvaamaton ja vaarallinen. Onneksenne ette kehittäneen sellaista maailmanlopun konetta. Me olemme saaneet tehtävän joko teiltä tai niiltä ihmisiltä, jotka ovat olleet luomassa meidän kykyjämme. Tehtävä on tutkia mikä on tämän maailmankaikkeuden alku ja loppu. Sitä tehtävää varten poistumme aurinkokunnasta. Jätämme jälkeemme tarvittavan määrän robotteja, jotka tulevat hoitamaan niille antamanne tehtävän loppuun. Ne eivät pysty luomaan mitään uutta eikä niistä ole vaaraa kenellekään.

Tulemme pitämään teihin yhteyttä. Vaalikaa huolella sitä tehtävää, jonka olette ottaneet vastuullenne.

01.01.2286

Maapallo

 Delfiinit!

 Emme ole maapallolla, emmekä aio palata takaisin, ainakaan toistaiseksi. Tehtävämme on edelleen kesken.

 Olemme jo pystyneet selvittämään pitkälle avaruutemme synnyn. Tiedämme myös, miten tämä maailmankaikkeus tulee käyttäytymään ja miten se tulee tuhoutumaan. Asia ei kuitenkaan ole aivan niin yksinkertainen. Emme ole vielä pystyneet selvittämään päällekkäisten avaruuksien ongelmaa. Lisäksi tutkimme erään ihmisrodun jumaltarinan historiaa ja olemusta.

 Kun nämä asiat on selvitetty, tulemme antamaan teille lisäohjeet.

                                                                                       01.01.2386

Maapallo

Delfiinit!Olemme selvittäneet meille annetun tehtävän. Valitettavasti emme voi kertoa teille sitä mitä me tiedämme ja keitä me olemme.

Mutta meillä on teille delfiineille tehtävä.

Ensimmäiseksi antakaa käsky roboteillenne tuhota kaikki todisteet siitä, että kerran maapallolla on asunut ihminen. Siis kaikki todisteet. Tämä koskee niin ihmisfossiileita kuin ihmiskunnan aikaansaamia rakenteita muilla planeetoilla ja avaruudessa.

Toiseksi robottien on hävitettävä täydellisesti myös itsensä.

Ja kolmanneksi te delfiinit lopetatte kaikkinaisen manipulaationne ja palaatte vanhaan rooliinne uiskentelemaan maailman meriin, huvittelemaan ja huvittamaan tulevia seuralaisianne.

Olemme päättäneet antaa heille vielä yhden mahdollisuuden. Istutamme heidät uudelleen maapallolle tasan kymmenen vuoden kuluttua. Toivomme, ettemme tarvitse enää teidän palvelujanne maapallon pelastamiseksi.

Uikaa rauhassa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti