keskiviikko 20. maaliskuuta 2024

Me ONNELLISET

Suomalaiset valitsivat itsensä seitsemännen kerran peräkkäin maailman onnellisemmaksi kansaksi. HS kertoo, että tämä oli seitsemäs kerta. Veronmaksajien rahoilla rellestävä Yle laskee, että kerta oli kuudes.

Käsittääkseni onnellisuus määritellään siten, että kansalaisilta kysytään mitä mieltä he ovat omasta ja kansakunnan tilasta.
Tulee kyllä väkisinkin mieleen, että tämä maailman pohjoisin kansa on ”onnellinen”.


Jos saan esittää muutaman totuuden tilastamme:


Tänään on kevätpäivän tasaus. Yläkerran isäntä palkitsi meidät puhtaalla valkealla lumella. On se niin kaunista ja mukavaa, että taas saa pukea jalkoihinsa nastalenkkarit.

Naapurina meillä on maailman vaarallisin rikollinen. Mies, joka uskoo olevansa jumalien valittu hallitsemaan maita ja kansoja. Ja jollei häntä totella, niin hänellä on sentään hallussaan atomipommien armeija, jolla voi tappaa kaiken maan päältä.
No, tällä naapurilla on sentään pommisuojia, joissa voi viettää yksinään viimeiset vuotensa nauttien herruudestaan.

Ja sitten meillä on ammattiyhdistysliike, joka ei ole verovelvollinen. Ja on sitä mieltä, että demokraattisessa maassa ay-liikkeellä on oikeus säätää lait ohi vaaleilla valitun parlamentin. Ja tuhota maan teollisuus lakoillaan. Samalla tietysti työpaikatkin lähtevät, mutta ay-pomojen palkat ovat sitä tasoa, että he kyllä pärjäävät maailman tappiin ilman työväkeään.

Kuva Turun laskiaisriehasta.
Kuvakaappaus Ylen sivuilta. (Arash Matin / Yle))



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti