sunnuntai 17. maaliskuuta 2024

Winter Rogaining Sprint

Tänään oli siis vuoden toiseksi tärkein suunnistuskisa.

Yöllä oli satanut 15 senttiä lunta, joten tänään juoksukeli oli aika raskas. Reitinvalintoihin vaikutti paljon se, oliko tie ehditty auraamaan. Jos ei ollut, niin juoksijasta tuli kävelijä.

Lähdöstä rastille 175 aurattua tietä pitkin. Siitä eteenpäin 147,149,162, 91, 77, 73, 70, 72 ja 169.

Kisa alkoi olla puolessa välissä ja seuraavaksi suuntasin juomarastille 78, joka oli kirkon nurkalla.

Kysyin siellä henkilökunnalta, missä on öylätti, kun kerran kirkon vierellä ehtoollista nautitaan.

He naurahtivat, mutta Ukko Yli-jumala ei oikein tykännyt, kun vinttini pimeni matkan jatkuessa.

Seuraava rasti oli 155, tein sinne mennessä parin minuutin pummin. Sitten rastille 69 Kuuvuoren huipulle - sinne johti kuntoportaat ja jalat tärisivät pahemman kerran, kun huipulle pääsin.

Seuraava rasti oli 156, sinnekin tein reitinvalintavirheen.

Rastilla pidin pienen miettimistauon ja totesin, että voimillani en ehdi käydä hakemassa parempia rasteja kauempaa, vaan tyydyin poimimaan rastit 74 ja 76 ennen maalileimausta. Aikaa jäi käyttämättä lähes kaksikymmentä minuuttia.

Tässä kisassahan jokainen suunnittelee oman reittinsä ja se voittaa, joka kerää kahdessa tunnissa eniten pisteitä.
Rastinumeron viimeinen numero määrittää rastin arvon, nollaan päättyvästä saa 10 pistettä, sen takia noitten numeroon 1 ja 2 päättyviä rasteja ei kannata hakea kierrellen.

Ei ollut paras mahdollinen reitinvalinta- ja suunnistussuoritus, nöyrät anteeksipyynnöt yläkerran isännille - yritän käyttäytyä kunnolla jatkossa...

Oheinen kartta on puolet koko kilpailukartasta, urheilijat tekevätkin lähes tupla lenkin minun vaellukseeni verrattuna...

Sentään suoritukseni riitti Pojat75 sarjassa toiseen sijaan.
Hopeahan ei ole häpeä ja se hiukan lohduttaa, että sarjan voittaja oli sarjamme toiseksi viimeinen!

Lähtö ja maali kartan alalaidassa rastin 75 yläpuolella.