keskiviikko 19. toukokuuta 2021

Suunnistusta opettelemassa

Vuoden ensimmäiset suunnistuksen Suomen mestaruuskilpailut lähestyvät uhkaavasti. Joten oli jo aika mennä treenaamaan metsäsuunnistusta, tänään oli vuorossa ensimmäinen suunnistusharjoitus toukokuussa.
Vähiin ovat käyneet ja sen huomasi töppäysten määrässä.

Ensimmäinen pummi tuli kisan lähtöpaikkaa hakiessa. Kun tulin Länsikeskuksen suunnasta ohikulkutielle, lähdin väärään suuntaan. Käännyin ensimmäisestä risteyksestä takaisin ja sen jälkeen missasin oikean paikan poistua väylältä. Kymmenen minuutin haku ennen kellon käynnistämistä. Vanhuus ei tule yksin – seuraksi saa seniiliyden!


Olin ajatellut välttää polkuja ja suunnistaa umpimetsässä mahdollisimman paljon. Ykkösen jälkeen muutin mieltäni ja käytin mahdollisuuksien mukaan polkuja. Sen verran runsaasti on maastossa risukkoja ja muuta estettä, että polut vetivät puoleensa voimakkaasti.


Seiskalle saakka meni hyvin, mutta sieltä otin suunnan rastille 9. Huomasin virheen kun olin tulossa Haunisten altaan rannan polulle. Kasille tein sitten vielä kunnon pummin. Ja heti perään ysillä vajaan minuutin kierto.
Maaliin tulin suoraan, mutta rastilippua en löytänyt.


Pientä hienosäätöä vielä tarvitaan ennen vajaan kolmen viikon päästä juostavaa SM-kisaa. Ja lisäksi pitäisi löytää juoksukunto!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti