keskiviikko 10. toukokuuta 2023

Turku-Rasteilla

Turku-Rastit oli tänään Satavan saaren eteläosassa.

Nuorempana, kun kunto oli hyvä ja jalka nousi kevyesti, pidin tätä hienona ja nopeana avokalliomaastona.

Tänään se oli kamalaa ja hidasta ryteikköä ja polutkin oli kuljettu sellaisiksi, että oli koko ajan menossa turvalleen kun juuret kohosivat maasta polven korkeudelle.

Näin se homma eteni:

K-1-2: Meni melkein kun Strömsössä. Ohitin juuri ennen rasti Jussi J:n, 80-sarjalaisen kaverin, joka nykyään etenee kävellen mutta kovalla vauhdilla.
2-3: Kompassia katsomatta laskeuduin nopeasti polulle, jotta pääsisin eroon Jussista. Kun katsoin kompassiani, huomasin olevani väärällä polulla ja oikaisin oikealle uralle mäen yli. Ennen kolmosta ohitin taas Jussin, mutta mutkittelin ennen rastia niin, että Jussi leimasi ennen minua rastilla
3-4: Ennen polkua ohitin Jiin kolmannen kerran ja totesin, että pitäisikö nyt ymmärtää peesata parempaansa. Mutta sanoin, että yritän vielä kerran ilman peesiä. Rastiväli meni ihan hyvin, enkä miestä enää nähnyt.
4-5-6: OK
6-7: Yritin mennä suunnalla rastille, mutta hakeuduin oikealle ja menin hetken polkua. En ollut ihan varma oliko se kartassa oleva polku ja tein pienen mutkan kun kävin selvittämässä asemaani.
7-8: Tarkoitukseni oli mennä koilliseen ja alas polulle suon laidassa. Mutta itään menevä polku houkutteli ja sitten oikaisin suon yli kamalaa ryteikköä pitkin. Itku meinasi tulla.
Loppu rastille sujui kohtuullisesti.
8-9: Hiljaa hyvää tulee... Todella hiljaista vauhtia!
9-10-M: Sain Maijan kiinni rastivälin puolivälissä ja etenimme yhdessä maaliin saakka.


Töppäykset maksoivat noin viisi minuuttia.
Mutta kyllä siellä aikaa kului kaikilta. Sijoitukseni tänään kolmen kilometrin radalla oli 21/87

Kartan mittakaava oli 1:10.000.
Normaalisti meille seniileille tarjotaan 1:7.500, sitä on paljon helpompi lukea.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti