sunnuntai 23. heinäkuuta 2023

Korsuvuoren korkkaus

Tänään päätin lähteä heti aamusta hieman pidemmälle patikkaretkelle. Sitä pitää harjoitella, koska olemme Maijan kanssa menossa syyskuussa rogaining-suunnistuksen Euroopan mestaruuskilpailuun.

Kilpailukeskus on Raasissa ja 24 tunnissa pitää etsiä niin monta rastia kuin mahdollista – tosin huomioiden, että rastit ovat eri arvoisia skaalalla 1 … 10 pistettä.
Eniten pisteitä saanut joukkue on mestari.

No, me emme mestaruudesta taistele, vaan menemme retkeilemään rauhallisesti tavoitteenamme on kävellä suomalaismetsissä maraton ja sen saavutettuamme oikaisemme maaliin.
Sarjamme on yli 65-vuotiaille, joten lienemme kisan vanhimmat osanottajat. Ja teemme parhaamme, ettemme voita nuorempiamme!

Olin suunnitellut vaeltaa ensin moottoritien eteläpuolella ja kääntyä Kaarinan urheilukeskuksen kohdalta motarin pohjoispuolelle.
En tiedä mitä ajattelin, joka tapauksessa Piispanristillä totesin, että olin ohittanut kääntöpisteeni.
Mietin miten etenen ja muistin, että matkalla on Korsuvuori, joka on aina jäänyt kiipeämättä.

Nyt päätin sen tehdä ja siten sain hyvän sakkolenkin. Matkaa kertyi 10,55 kilometriä eli neljännesmaraton. Garmin kertoi, että aikaa käytin sekunnilleen kaksi tuntia.

Tällä vauhdilla tavoitteemme täyttyisi kahdeksassa tunnissa. mutta nyt kävelin pääasiassa ulkoiluteitä pitkin. Rogaining kisassa rymytään metsissä, joten meille menee tavoitteen saavuttamiseen 12 – 14 tuntia. 

Yöllä matkanteko hidastuu, kun syyskuussa on jo pilkkopimeää. Ja me Maijan kanssa pelkäämme pimeää ja Raasin susia!😄

Korsuvuori on merkitty karttaan punaisella nuolella


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti