lauantai 3. huhtikuuta 2021

S--t-nan tunari - siis minä!

Harvalukuista lukijakuntaani saattaa häiritä minun usein toistuvat suunnistusraporttini.

Mutta kun ne ovat ainoita tapahtumia korona-arjessa. Normaalisti kun päivä kuluu näin: klo 7.00 aamupuuro, klo 11.00 päiväkahvi, klo 16.00 ruokailu kera yhden 2,6-prosenttisen oluen kanssa ja klo 20.00 päivän juhlallinen päätös Sandels-olutta nauttien (siis yksi tölkillinen).
Klo 22.00 Nukkumatti tulee.
Tätä siis jo vuosi putkeen

Joten suhtautukaa tähän harrastusraporttiin asiaankuuluvalla hartaudella! 😂

Omatoimisten Turku-Rastien alku tänä aamuna sujui täydellisesti - parkkeerasin auton noin 7 metrin päähän maalista.
Lähtö ei enää mennyt kuin Strömsössä, lähtö oli jyrkänteen yläpuolelle ja sinne kiipeäminen tuotti rautakangelle suuria vaikeuksia.

Maasto oli periaatteessa hyvää kangaspohjaista maastoa, mutta ihanuutta pilasi jatkuva kivikko, moottoripyörien urauttamat polut ja runsaan ulkoilun aiheuttama juurien esiintulo. Joten tällainen voimistelunopettajan inhokki oli koko ajan suurissa vaikeuksissa.

Huolimatta tästä kaikesta vastuksesta rastit 1, 2 ja 3 löytyivät hyvin.

Kolmoselta etenin linjan alla ja luulin missanneeni suon jälkeisen polun kohti rastia 4 ja olin vahvassa uskossa, että kuljen sitä seuraavaa polkua. Joten suota lähestyessäni käännyin koilliseen. Sieltä löytyi kyllä oja, mutta ei ojan mutkaa.

Seuraavallakin rastivälillä sekoilin näiden poluksi merkittyjen motocrossareiden metrin syvyisten kaivantojen kanssa. Siitä tulikin mieleeni: Motocross-miehet pitäisi viedä Siperiaan!

Loppu sujui taas hitaasti mutta varmasti.

Maija oli mukanani ja paluumatkalla itkin hänelle suunnistamisen mahdottomuutta kankealle, voimattomalle, huonokuntoiselle ja vanhalle äijänkäppyrälle.

Hän yritti hiukan lohduttaa epätoivoista ja itkevää olentoa. Koulutuksestaan huolimatta ei oikein siinä onnistunut. Kerroinkin hänelle, että vaihdan lajia maratonjuoksuun. Sitä voi rautakankiselkäinenkin harrastaa nautinnolla.

Maija epäili nautintoa!

Päivän reitti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti