perjantai 9. huhtikuuta 2021

Yli-Ihmisiä

Sähköautoilu jatkuu. Mutta ihan tässä lähiympäristössä, en sen kanssa uskalla kovin kauas kotoa lähteä.

Niinpä on ollut aikaa seurata lehdistön kirjoittelua Tytti Yli-Ihmisen tekemisistä Valtion tarkastusviraston ylijohtajana.
Hän on käyttäytynyt kuin pikkufirman omistaja. Kaikki kulut firman piikkiin ja jos jollakin on omia ajatuksia, niin ne alaisen pitää muuttaa tai kävellä pihalle. Ja firman rahoilla voi pitää työntekijää pari vuotta kotiarestissa täydellä palkalla.

Ja sitten tämä väittää silmät kirkkaina, ettei ole tehnyt mitään väärää. Pöyristyttävää. Jos elämme oikeusvaltiossa, niin kyllä ainakin ehdollista pitäisi rapsahtaa Yli-Johtajalle.

Ja rakastettu yli-pääministerimme, joka on kuukausi toisensa jälkeen päivittäin kertonut alamaisilleen, että maskia pitää aina paitsi suihkussa ja kotoa ei saa lähteä kuin omiin hautajaisiinsa, teki tänään täyskäännöksen vauhdissa.

Joku on kuiskannut rouvan korvaan, että pian vaalit ja niissä pitäisi saada sossuille paljon ääniä.
Niin jo muuttui ääni kellossa. Hän kertoi, että kesällä hyvin suurella todennäköisyydellä voidaan viettää ihan normaalia kesää, käydä terassilla olusilla ja festivaaleissa kymmenien tuhansien muiden mukana.

Ja sitten kun vaalit on pidetty, niin on aika taas alkaa puhua liikkumiskielloista ja muusta sellaisesta rumasta, joka ei vaalien alla kuulu poliitikon suuhun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti