tiistai 8. helmikuuta 2022

Lasisilmän tarkastus

Kävin tänään silmälääkärin tarkastuksessa.

Vuosi sitten minulle laitettiin uudet mykiöt silmiin. Ne ovat sellaiset ihmeelliset keinokimpaleet, joiden kanssa näkee sekä kauas että lähelle.

Leikkauksen suoritti Ville Hemiö Silmäasemalla Turussa. Hän kuuluu tähän vasenkätisten heimoon, mutta pystyy työstämään myös oikealla kädellä.
Joten hän leikkasi toisen silmän vasemmalla ja toisen oikealla kädellä. Silmämunaan tehdään viilto ulkoreunaan – tällaisella kaksikätisellä homma helpottuu huomattavasti. Tosin kyllä muillakin lääkäreillä kuulemma on kaksi kättä.

Hän kysyi miltä näkökykyni omasta mielestä toimii tällä hetkellä.
Kerroin, että kauas näen oikein hyvin, mutta lähelle näkemisessä olisi parantamisen varaa. Ja valoa tarvitsen enemmän kuin alkuperäisillä luojan luomilla vekottimilla.

Lääkäri tarkasti näköni ja totesi lopuksi, että lähinäköni on lähes täydellinen, mutta kauas näkemisessä olisi kyllä parantamisen varaa. Minulla ei ole kotkan näköä vaikka näen kotkan!

Totesin, että näen liikennemerkit ihan hyvin ja suunnistaessa pystyn toistaiseksi kiertämään männyt ongelmitta.
Mutta lähelle katsoessa sanomalehden lukeminen tuottaa vaikeuksia huonossa valossa. Lehden voi lukea läppäriltä ja säätää valoisuuden sopivaksi, joten sekin toimii. 

Ja suunnistuskartan näen jopa yösuunnistuksessa ihan riittävästi, joten olen ollut kohtuullisen tyytyväinen leikattuihin silmiini.

Lekuri kehui kättensä työtä ja totesi, että tule uudestaan tarkastukseen parin kolmen vuoden jälkeen.
Lupasin tulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti