tiistai 1. helmikuuta 2022

Tipaton lusittu

Tammikuu jäi taa.

Ja sen mukana Tipaton Tammikuu myös.
Olen viime vuosina vähentänyt alkoholin kulutustani, enimmäkseen juon Lidlin kevytolutta, jossa on prosentteja alle kolme. Joten mitään vieroitusoireita en ole joutunut kokemaan.

Enkä ole viime päivinä haaveillut siitä hetkestä, jolloin pääsen suhauttamaan auki ensimmäisen oluttölkin.

Muuten olen viettänyt hyvin tavanomaista elämää, on siis aika miettiä mitä tipattomuus on tehnyt minulle.

Sormukseni Oura vakoilee tekemisiäni yötä päivää. Päivästä se ei paljoa ymmärrä, yöstä hiukan enemmän. Sormus kertoo, että uneni laatu on tammikuun aikana ollut hieman tavanomaista parempi. Mutta kun pisteitä tulee myös olutta nautittaessa lähes sata, niin ei sitä paljoa pysty parantamaan.

Vaikka en ole mitenkään tarkkaillut syömistäni, niin myös paino on kehittynyt suotuisaan suuntaan. Painoa on kadonnut pari kiloa kuukauden aikana ja samalla myös rasvaprosentti on hieman laskenut.

Mutta painoindeksi on hieman yli 25 ja rasvaprosentti hieman alle. Siis molempia pitää pystyä parantamaan jatkossa, kun olut alkaa taas virtaamaan.

Ja myös voisi harrastaa tipatonta päivää viikossa – tipaton viikko kuukaudessa voi olla liikaa vaadittu. Minä juon ruokajuomana olutta, siitä tavasta en aio hevillä luopua. Kun tarkoitus on jatkossakin harrastaa ateriointia ainakin kerran päivässä.

Uneni laatu on ollut 88/100 pistettä keskiarvona.
Erinomaisen unen pistemäärä on 85, joten vietän yöni kuin pieni porsas.
Tipattomana keskiarvo on ollut 92, joten hieman uni on parantunut.

Painon kehitys on ollut tammikuussa hyvä.
Mutta painoni on pysytellyt 88 kilon paikkeilla siitä,
saakka kun lopetin tupakan polton vuonna 2004.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti