tiistai 5. huhtikuuta 2022

MOKA!

Yöllä alkoi kunnon lumimyrsky.

Heräsin ennen kuutta ja katsoin ulos ikkunasta. Lunta oli tullut kymmenkunta senttiä ja lisää tuprutti koko ajan.
Kävin hakemassa lehden ja samalla kolasin käytävän pihalle ja auton ympäristön.

Lähdin kymmenen jälkeen ajelemaan autoliikkeeseen. Ajoin varovaisesti ja rauhallisesti – en halunnut Seatin viimeisellä matkalla romuttaa sitä.

Matkani vei Turun Auto-Centeriin, olin siellä tammikuussa tehnyt kaupat Kia Nirosta. Se on hybridi, tosin ei ladattava. Ehkä tämän päivän tilanteen mukaan olisi ollut järkevää panna kahdeksan tonnia lisää ja ostaa ladattava hybridi. Mutta toisaalta, molempien poikien perheissä on täyssähköauto, niin ne hoitavat maailman pelastamisen ja minä maksan bensasta. Vaikka ei se sähkökään ole ilmaista.

Olin jo hieman lueskellut auton käyttöohjetta mutta kirjasta lukemalla ei niitä tietotekniikan erikoisuuksia pysty omaksumaan.

Sain perusteellisen opastuksen auton hienouksiin – mitään en oppinut. Sen verran kuitenkin, että sain auton liikkeelle ja osasin ajaa kotiin.

Paluumatkalla Ohikulkutiellä vastaantulevalla kaistalla oli ruuhkaa, jokin kolari pysäytti liikenteen kokonaan. Myrsky, lumi ja liukkaus olivat tehneet tepposet aika monelle tänään. Paluumatkakin sujui rauhallisesti ongelmitta.

Tämä kuva selittää otsikon!

Tässä huhtikuun viidennen päivän kuva pihasta aamulla ennen seitsemää.

Tässä tämä komeus - Kia Nero!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti