sunnuntai 8. tammikuuta 2023

Venäjän idea

Mauno Koivisto oli koko aikuiselämänsä kiinnostunut Venäjästä. 

Hän opiskeli kieltä ja maan historiaa. Ja kirjoitti jopa kirjan Venäjän idea sitten kuin oli vapautunut tärkeämmistä tehtävistä pankinjohtajana ja tasavallan presidenttinä.

Venäläiset uskovat, että heillä on jumalan antama tehtävä ottaa haltuunsa ja valtaansa maapallomme maat ja kansat.
Tehtävä lankesi heille, kun ortodoksinen kirkko Konstantinopolissa heikkeni ja kirkollinen tehtävä siirtyi ensin Kiovan Rus’ille ja sittemmin Moskovan Rus’ille.

Moskovasta näin tuli maailmankaikkeuden uskonnollinen keskus, kolmas Rooma ja ikuinen – venäläisten ajattelutavan mukaan.
Venäjän tsaarit ovat tätä maailman haltuunottoa harjoittaneet voimalla, tosin toistaiseksi aika heikolla menestyksellä.

Kuten aina uskonsodissa, niin verta on vuodatettu ja hyvän asian tähden jumalatkin hyväksyvät sen, että ihmishenkiä menetetään.
Venäjän tsaarien ajattelun mukaan ihminen on uusiutuva luonnonvara ja eikä niiden menetyksiä surra sen enempää – olivat ne sitten omia tai vihollisen henkiä.

Nykyinen tsaari Vladimir Paskajalka siis toteuttaa tätä aiempien tsaarien aloittamaa uskonsotaa ja elää vahvassa uskossa, että vielä jonain päivänä Venäjä hallitsee koko maailmaa.

Tosin tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että Vladimirista tulee kiinalaisten aisankannattaja.

Eikä se olisikaan oikein soveliasta nykypäivänä, että öljyllä ja maakaasulla rikastunut oligarkkien ja muiden varkaiden hallitsema maa olisi koko pallomme hallitsija.

Kirjan kansi.
Suosittelen luettavaksi!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti