torstai 23. helmikuuta 2023

Lyhyyden pitkä historia

Kun ulkona pyryttää kunnolla, on aikaa tehdä uranuurtavaa tutkimustyötä.

Tänään tutkittaviksi joutuivat kusipäiset valtionjohtajat ja heidän fyysinen pituutensa. Moraalinen pituus näillä kohteillani onkin negatiivinen.

Jos aloitetaan herra Napoleonista, kuuluisimmasta lyhytkasvuisesta omien ja vastustajien sotilaiden tapattajasta. Tämä poikanen kasvoi 162 cm mittaiseksi. Tosin näissä kaikissa mittauksissa on mukana eräänlainen kutistetun mittanauhan syndrooma – suuri johtaja haluaisi olla hieman todellisuutta suurempi ja myös pidempi.

Siirrytään ajassa hieman eteenpäin, niin herra Stalin, joka tapatti kymmeniä miljoonia ihmisiä, oli varreltaan 163-senttinen.
Mussolini oli 169-senttinen ja hieman yllättäen Hitler oli melkein miehen mittainen, 174 cm. Tässä varmaankin on kyse siitä, että mittaaja sai pitää henkensä taiottuaan muutaman ylimääräisen sentin.

Siirrytään nykyaikaan. Pohjois-Korean rakastettu isä Kim Jong Il oli 160 cm ja hänen ihana poikansa Kim Jong Un peräti 163 senttiä. Tosin maan virallinen tietotoimisto kertoo hänen oleva 170-senttinen, mutta siellä totuutta pilkataan yhtä lujaa kuin Neuvostoliitossa.

Sarjamurhaaja Vladimir Putinin kerrotaan olevan 170 cm pätkä ja hänen apupoikansa Dmitri Medvedev peräti 163 cm.

Vertailun vuoksi otetaan Mauno Koivisto, 190 cm ja suomalaisten miesten keskipituus, 179 cm.

Tässä olisi YK:lla tehtävää miten saataisiin nämä lyhytkasvuiset pojankoltiaiset pitämään näppinsä irti vallankahvoista.

Olisiko se mahdollista, että annettaisiin naisille kaikki valta. Meilläkin olisi tarjota tämä Sanna M tosi hommiin. Hänethän tunnetaan rauhaa rakastavana ihmisenä, jolla ei ole pyrkyä maailmanvaltiaaksi – ainakaan ens alkuun. Mutta sitten kun on valistunut Suomen pressana, EU:n johtajana ja YK:n pääsihteerinä, niin saattaisi ottaa vastaan vastentahtoisesti Linnunradan keisarin viitan ja miekan! Siis varsinkin miekan.

Tässä mittamieni suomalaisten pituuksia.
Kuten näette, olen tehnyt kovasti töitä -  tuhansia mittauksia - tämän esseen kirjoittamiseksi! 😟




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti