keskiviikko 13. lokakuuta 2021

Autokuume

 Kaikilla terveillä nuorilla miehillä iskee autokuume keväisin.

Nyt ei ole kevät, joten kuumetta ei ole. Ja toiseksi en ole terve, nuori mies. Siis olen suhteellisen terve. Ja suhteellisen vanha.

Huolimatta näistä tosiasioista selailin eilen nettiä ja päädyin Dacian sivuille. Sellainen auto kuin Dacia Duster Prestige tuntui sopivan tarpeisiini oivallisesti. Tiedot olivat autonettikaupan sivuilla ja siellä joku herttainen naisihminen lähetti kysymyksiä minulle. Vastasin ihan asiallisesti - en edes pyytänyt oluelle kanssani. Hän sai minut suostumaan koeajoon tänä aamuna yhdeksältä.

Olin paikalla Raisiossa Allastiellä ja sain ajettavakseni uudenkarhean romanialaisen citymaasturin. Siinä oli kaikki maailman härpäkkeet avustamassa ajamista ja ihan tukevalta autolta se tuntui. Ei kolissut kuoppaisellakaan tiellä. Ainoa pieni miinus oli ajomelu nopeuden noustua yli sadan kilometrin nopeuden.

Eihän vaihto ole kovin ajankohtainen, mutta nykyisestä autostani puuttuu kaistavahti. Kun pään kääntyvyys on nykyään aika rajallinen, niin tieto katvealueen liikenteestä on hieman puutteellinen.

Kävin paluumatkalla K-kaarassa kysymässä saisiko tähän Aronaani katvealueen vahdin jälkiasennuksena. Huollossa vastattiin, että kyllä sen saa, mutta mitään valmista asennuspakettia ei ole. Joten peilit pitää uusia, sähköjärjestelmään tehdä mittavia muutoksia ja työtä ja tunteja kuluu. Sanoi, että noin uuteen auton tulee halvemmaksi vaihtaa koko auto kuin tehdä muutostyö.

Joten ajan ilman kaistavahtia vanhalla autollani ja vaihdan sen sitten joskus paljon, paljon myöhemmin. Ehkä vasta ensi keväänä! 😅😇


Tällaista peliä kävin ajamassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti