tiistai 31. lokakuuta 2023

Autokuume nousi ja laski

Eräs turkulainen autoliike otti eilen yhteyttä tarjoten automme Kia Neron (vai oliko se sittenkin Kia Niro?) vaihtoa uuteen ladattavaan versioon.

Vuoden autoksi valittu malli olisi muuten samoilla varusteilla kuin nykyinen, mutta olisi ladattava hybridi tämän nykyisen tavallisen hybridin sijaan.

Ladattavalla autolla ei meikäläisen normaaliajoissa tarvitsisi käydä bensatankilla kuin pari kertaa vuodessa. Mutta ladata sitä akkua pitäisi kyllä joka Ukko Yli-Jumalan päivä.
Väliraha olisi ollut hiukan yli 20 k€.

Pyysin tarjousta myös siltä autoliikkeeltä, jolta ostin tämän nykyisen auton vajaat kaksi vuotta sitten. Hinta oli samaa luokkaa.

Minä ajan nykyään noin 15000 km vuodessa. Kia hörppii bensaa keskimäärin viisi litraa satasella. Kun bensa maksaa kaksi euroa litra, niin sadan kilometrin bensat maksavat kympin. Elon laskuopin mukaan minun vuosittaiset ajot maksaisivat tuhat viisisataa euroa.

Kun autoliikkeen myyjä soitti ja kysyi milloin aletaan hieromaan kauppaa auton vaihdosta, kerroin hänelle tämän laskelman. Ja kysyin löytäisikö hän hyviä perusteluja, miksi vaihtaisin autoa periaatteessa samanlaiseen ja joutuisin vielä lataamaan sitä joka ilta.

Myyjä totesi, että on ilmoja pidellyt ja on kiva kuulla, että olet ollut tyytyväinen hänen myymäänsä autoon. Kuume tehdä autokauppaa hyytyi nopeasti molemmin puolin.

Nykyinen auto, joka jäi siis edelleen käyttöön.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti