sunnuntai 12. marraskuuta 2023

Ruotsissa

Unohdin kertoa, että kävimme pikaisesti Ruotsissa keskiviikkona.

Valitsimme Siljan laivaksemme, koska se lähtee aikaisin iltapäivällä ja sinne saa auton parkkiin. Ulla tykkää siitä, kun se säästää hänen askeleitaan.

Laiva irtosi rannasta puoli seitsemältä. Ja aloitimme matkan luonnollisesti oluella, vaimo tilasi jonkun fiksumman drinkin.
Laivalla sattui olemaan yksi tuttavapariskunta, heidän kanssaan ilta kului parantaessa maailmaa, syöden pastaa ja nauttien drinkeistä.

Missään kaupoissa tai ohjelmallisissa iltamissa emme käyneet. Eikä niitä tainnut pahemmin ollakaan. Meidän lisäksemme laivalla ei ollut kovin montaa matkustajaa. Tuntui siltä, että henkilökuntaa oli enemmän kuin maksavia asiakkaita!
Nukkumaan pääsimme ihan kohtuulliseen aikaan ja nukkumista ei ainakaan merenkäynti häirinnyt.

Aamupäivä meni laivaan tutustuessa, Ulla kun ei tapaansa herännyt kovin aikaisin. Meillä oli yhdeltä varattuna pöytä Grilliravintolassa. Satapaikkaisessa ravintolassa oli meidän lisäksemme neljä muuta ihmistä. Joten ilman pöytävaraustakin olisimme saaneet ikkunapöydän!

Ruuan taso Ruotsinlaivoilla on laskenut vuosien saatossa, joten syömään ei sinne kannata mennä! Ja juomia saa maissa ravintoloissa samaan hintaan - joten taitaa olla aika vähissä meidän tulevat laivamatkat.

Minun osaltani juomat tuli kallistettua jo eilisiltana - piti ajaa autolla kotiin.
Kun tulimme neljä vuotta sitten koronan puhjettua Espanjasta, niin laiva oli suurin piirtein yhtä tyhjä kuin nyt. Matkalla tuli mietittyä, että miten nämä laivayhtiöt selviävät Putinin aloittamasta järjettömästä sodasta.

Jos olisin uskovainen, rukoilisin Putinille hidasta ja kivuliasta kuolemaa pikaisesti. Niin varmaan tekevät monet muutkin!

Tässä laivan paras annos - tai ainakin kallein.
Pippuripihvi.
Olivat löytäneet sitkeän ja jänteisen sisäfileen.
Tilasin sen mediumina - sain lähes kypsän.
Ilmeisesti eivät halua minua enää asiakkaakseen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti