tiistai 2. kesäkuuta 2020

Eläköön maailmankaikkeus


Jo maailman ensimmäisen demokraattisen valtion vapaat miehet sanoivat, että jokaisen miehen velvollisuus on kritisoida ja tarpeen tullen haukkua hallitusta.
Olen sen verran spartalainen, että olen monesti sitä mieltä, että hallitus toimii onnettomasti ja täyttä ymmärrystä vailla.

Tällä hetkellä tilanne on se kaikkialla maailmassa. Maita johdetaan ymmärtämättä tilannetta. Sitä kun ei kukaan tällä hetkellä tiedä. Eikä ymmärrä.
Todennäköisesti kaikki reaktiot ovat olleet liian suuria todelliseen kriisiin suhteutettuna. Mutta totuus saadaan tietää vasta tulevaisuudessa. Vuoden tai kymmenen vuoden kuluttua.

Tänään rakas hallituksemme – täyttä ymmärrystä vailla – teki uuden lisätalousarvion. Pantiin sileä
ksi tällä kertaa 5,5 miljardia euroa. Se tarkoittaa, että jokaiselta suomalaiselta otetaan tonni lisäveroa tämän maksamiseksi. Ja kun otetaan huomioon, että vain neljännes meistä todella maksaa veroja, niin heiltä otetaan sitten neljä tonnia. Entisten kymppitonnien lisäksi.

Neitohallituksemme on vakuuttanut kuorossa, että mistään ei leikata ja veroja ei nosteta. Tosin viime päivinä on jo joku varovasti avannut kesku
stelua, että ehkä sittenkin leikataan. Ja ehkä jossain vaiheessa pitää hiukan verojakin kerätä.

Tällainen hiukan tyhmempi kansalainen ymmärtää, että budjetin kasvattaminen vaatii lisäveroa tavalla tai toisella. Nyt alkaa vähällä järjellä varustettu ministerikin myöntää sen.
Kyllä spartalainen tiesi. Hallitusta on aina haukuttava!

Meidän maailmamme horjuu. Mutta maailmankaikkeus jatkaa laajentumistaan. Sitä ei heiluta korona eikä verot. Eläköön maailmankaikkeus!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti