maanantai 8. kesäkuuta 2020

Turku Rogaining Sprint


Turku Rogaining Sprint on ollut minulle jo toista vuosikymmentä vuotta kauden päätapahtuma.

Vaimon mielestä siksi, että kisassa on niin vähän osanottajia sarjassani, että pärjään väkisinkin jollakin lailla. Mutta totuus on se, että tämä suunnistuksen muoto on kaikkein mielenkiintoisin.

Mielestäni tein ihan hyvän reittisuunnitelman, mutta se ei tänään riittänyt. Inkin Pekka voitti yli-ikämiesten sarjan, mä oli kyllä hyvä kakkonen.

Haastetta ratasuunnitteluun tuli siitä, että pääkartan lisäksi toisessa kartassa oli neljä suunnistuskarttaotetta ja niillä myös runsaasti rasteja. Reittisuunnitteluun oli varattuna aikaa 15 minuuttia. Se riitti juuri ja juuri, kun aikaa meni paljon tutkiessa, miten nämä suunnistuskartat ja pääkartta kohdistetaan.

Idea on etsiä kahdessa tunnissa paljon rasteja ja niiden pisteet lasketaan yhteen. Rastin pisteet ovat rastikoodin viimeinen numero. Paitsi että 0:sta saa kymmenen pistettä.
Rastin 154 koillispuolella olevat rastit 78 ja 79 ovat tuplausrasteja, niillä saa käydä kaksi kertaa, mutta välillä pitää käydä yhdellä muulla rastilla.
Jos ylittää kahden tunnin aikarajan, niin alkaa juosta virhepisteet – ja niitä tulee rankasti ja nopeasti...

Kiersin rastit järjestyksessä 163-137-147-159-171-79-78-85-79-78-154-70-160-167-108.

Pinnoja tuli 105, voittaja otti 116 pistettä. Kunnia hänelle, kova suoritus.

Jossittelu: minun olisi pitänyt jättää 160 väliin ja jatkaa rastin 108 jälkeen 77-80-69. Jos olisin ehtinyt nämä kiertäen ajoissa maaliin, niin voitto olisi irronnut.

Tämä on nyt sitä imelää jälkiviisautta. Mutta sehän kuuluu suunnistukseen!

Tässä kartassa on kaikki rastit.
Se kartta, jolla suunnistettiin, siitä puuttui alla olevien pikku karttojen rastit.

Saimme siis kaksi karttalehteä. Toisessa oli nämä suunnistuksen erikoiskartat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti