perjantai 5. kesäkuuta 2020

Voi Kulmuni minkä teit!


Voi mun kulmuni minkä teit.

Katri Kulmuni valittiin Kes
kustan puheenjohtajaksi vuosi sitten, kun Sipilä sai hommasta tarpeekseen.
Kulmuni on puhdaspiirteinen lappalaistyttö. Häntä on kyll
in kehuttu. Puoluetoveri Markku Alatalo kirjoittaa hänestä näin: "Ollaan usein sovittu Katrin kanssa asioita ja tapaamisia. Kertaakaan Katri ei ole luottamusta pettänyt, joten Keskustapuolue tarvitsee Katrin kaltaista, - suoraselkäistä ja luotettavaa johtajaa. Katrin avulla puolue on sanan varsinaisessa merkityksessä koko kansan puolue. Olen varma, että Katrin johdolla puolue saadaan nousuun."

Suoraselkäinen johtaja, joka ei luottamusta petä, ilmoitti tänään eroavansa ministerin postistaan, mutta samaan hengenvetoon kertoi jatkavansa puolueen puheenjohtajana. 

Ei muuten jatka syksyn puoluekokouksen jälkeen, uudet voimat astuvat tilalle.

Kun Kulmuni 31-vuotiaana tuli puolueensa puheenjohtajaksi ja siten myös ministeriksi uuteen hallitukseen, hän katsoi tarvitsevansa esiintymiskoulutusta. Hän todella tarvitsi sitä,
ensimmäiset esiintymiset olivat hieman säälittävää katseltavaa – nuori tyttö oli saanut liikaa vastuuta liian nuorena. Eikä se esiintyminen kauheasti parantunut, vaikka sitä prepattiin yli viidenkymmenen tuhannen euron voimalla. 

Hän pisti meidät veronmaksajat maksamaan koulutuksensa eikä huomannut kysyä keneltäkään, onko se viisasta käyttää yhteisiä rahoja ministerin julkisuuspelkojen paikkaamiseen.
Hänen kruunukseen on sanottu Antti Rinteen savustaminen pääministerin paikalta. Mutta kyllä siellä taustalla ihan toiset henkilöt päätöksen olivat tehneet, Katrille annettiin sanat suuhun ja ne hän esitti tutisevalla äänellä, mahtoi Antilta mennä yöunet pitkäksi aikaa.

Nyt lienee äitiyslomalla olevalla Annika Saarikolla hiukan pakollinen paikka suostua hänelle povattua puheenjohtajan tehtävää hoitamaan.
Saarikolle ei voine sitten sanoa että liian paljon liian nuorena – hän kun on jo ehtinyt kunnioitettavaan 36-vuoden ikään.

Toivottavasti sentään pääministerin Marinin marinoidut rahkeet kestävät hiukan pidempään. Ei se ole helppo posti hänellekään.
Mutta kun ei ole ikää eikä kokemusta kauheasti maailman pahuudesta, niin saattaa se neljä vuotta hurahtaa ilman pahempaa burnout’ia.


Kun ei ole kuvaa ministeristä,
niin laitetaan oma kuva.
Se on otettu uudella kännykälläni.
Eikä se ole kohteen vika, että kuva on hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti