perjantai 17. syyskuuta 2021

Sähköllä autoilua?

Taloyhtiössämme oli eilen yhtiökokous. Eikä jäänyt edes viime tippaan, määräaikaa kun on syyskuun loppuun.

Taloyhtiö on hyvin hoidettu ja yksimielisesti hyväksyttiin viime vuoden tilinpäätös ja annettiin hallitukselle vastuuvapaus. Pääsin vielä vuodeksi hallitukseen mutta ilmoitin hyvissä ajoin, että täytän ensi vuonna 75 vuotta ja olisi suotavaa, että tällainen seniili vapautetaan vuoden jälkeen tehtävistään.

Keskustelimme myös siitä, että pitäisikö hankkia sähköautojen latauspisteet. Jokaisella osakkaalla on kaksi omaa lämmityspistettä – niiden kautta pystyy sähköauton lataamaan. Hitaasti ja varmasti.

Suhteellisen halvalla saisi 16 ampeerin latauspistokkeen näihin nykyisiin tolppiin. Se nopeuttaisi lataamista. Minulla on nyt lainassa Juhan täyssähköinen pikku Bemari. Sen lataamisen onnistuu hyvin nykyiselläkin laitteella. Joten myös hybridit lataantuvat sen avulla. Mutta varmaan lähitulevaisuudessa isommat täyssähköiset yleistyvät, niitä varten tarvittaisiin sitten jo voimavirralla toimivat latauspisteet.

Juttelin aamulla naapurin kanssa, jolla on ladattava hybridi. Hän kertoi, että keskikulutus on pari litraa satasella. Minun Aronani kuluttaa bensaa kolme litraa enemmän.

Nykyisin ajan vain 15.000 km vuodessa. Jos oletetaan, että litran hinta tulee olemaan kaksi euroa, niin hybridillä säästäisi vuodessa polttoainekuluissa noin tuhat euroa olettaen, että käy lataamassa akut ilmaisissa latauspisteissä.

Tuolla säästöllä ja kaikella latausmurheella minä en kyllä kymppitonnia kalliimpaa hybridiä ostaisi.

Siis tällä kotterolla ajan vielä vuosia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti