keskiviikko 22. syyskuuta 2021

Sekalaista / sekopäistä?

Kävimme eilen Nauvossa tarkistamassa mökin syyskunnon. Piti nostaa myös soutuvene ylös, mutta vesi oli niin alhaalla, että vanhan miehen voimat ehtyivät pelkästä ajatuksesta. Pitää odotella hetkeä, jolloin vedenpinta meressä on noin +20 cm.

Samalla reissulla sain vaihdettua runsaan viikon käytössäni olleen sähköauton omaani.

Ainoa asia mitä jäin kaipaamaan sähköautosta on moottorijarrutus.
Siinähän jarrupoljinta tarvitsee käyttää ainoastaan silloin kun alamäessä pitää pysähtyä. Muuten se pysähtyy hyvin nopeasti, kun jalan ottaa pois kaasulta. Sähköauto alkaa lataamaan akkua välittömästi, kun kaasupoljin vapautetaan. Erityisen mukavaksi se tekee ajamisen kaupungissa, jossa on paljon hidasteita – ja niitähän riittää.

Muuten olen kyllä vannoutunut bensakoneen käyttäjä. On paljon mukavampaa käydä tankkaamassa autoon polttoainetta viikon tai kahden välein kuin irrotella ja kiinnittää latausjohtoa joka päivä.

Tänään kävin myös ulkoiluttamassa tätä kauramoottorilla käyvää kaksijalkaista. Juoksin vitosen reippaasti ja km-vauhti tippui jo alle kuuden ja puolen minuutin. Syke oli 136, joten ihan kaikki eväät eivät olleet vielä käytössä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti