lauantai 1. lokakuuta 2022

Synttärit

 Viime postauksen päätin sanoihin: tästä on hyvä jatkaa.

Jatko tapahtui siten, että ajoimme torstaina Tallinkin laivaan Turun satamassa. Baltic Princess lähti ajelemaan kohti Kapellskäriä niin aikaisin kuin klo 18.30. Tällä firmalla on enää yksi laiva reitillä Ruotsiin ja ovat päättäneet houkutella matkustajia laivalle aikaisella lähdöllä.

Me lähdimme juhlimaan Ullan synttäreitä neljän hengen seurueella – olimme päättäneet syödä ja juoda hyvin.

Aperitiiviksi tasasimme yhden pullon kuohuviiniä. Sen juotuamme osasimme jo tilata ruuat ja juomaksi ahnehdimme kaksi pulloa viiniä, valkoisen ja punaisen.

Ruoka oli oikein hyvää ja veitset teräviä, niin mikä se oli murkinoidessa ja jutellessa. Tarjoilijammekin oli hyvin sanavalmis, joten ilta kului rattoisasti ja nopeasti.

Jälkiruuaksi valitsimme nestemäisiä tuotteita.
Loppuillan istuimme pianobaarissa ja minä sain siellä illan ensimmäisen oluen.

Puolen yön jälkeen suunnistimme nukkumaan. Merimiesten tapaan kait hiukkasen horjuen.

Aamulla ei ollut krapulaa, mutta huojuvaa oli käyskentely laivan käytävillä. Kun on totutellut itsensä lähes raittiuteen, niin kyllä tuli mieleen entisen Alkon pääjohtajan mietelause – liika on liikaa, mutta kohtuus on liian vähän. Nyt aamulla oli sellainen tunne, että kohtuus ei olisi ollut eilen liian vähän.

Automiehenä en voinut ottaa korjaussarjaa ja laivan tullessa satamaan tunsin olevani ihan ajokunnossa.

Kotona meille oli riemullinen tervetulotoivotus. Gaia oli tuotu sinne nelisen tuntia aikaisemmin ja ilahtui tulostamme oikein perusteellisesti.

Kotiin tultuamme pääsin heti ulkoiluttamaan Gaiaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti