tiistai 2. marraskuuta 2021

Liian paljon liian nuorena?

 MTV:n uutisten mukaan:

Viestinnän valmentaja Katleena Kortesuo suoltaa blogissaan kritiikkiä pääministeri Sanna Marinin (sd.) nykyisestä viestintätyylistä. Kortesuon mukaan Marinin viestintä on "ylimielistä" ja osoittaa "pikkusieluisuutta".


Aiemmin Kortesuo on ylistänyt Marinin viestintätaitoja ja käyttänyt Marinin tyyliä jopa esikuvana nimittäen sitä "sannamarinmaiseksi viestinnäksi".
Kortesuon mukaan suunta on nyt muuttunut maaliskuusta lähtien.

Tämä ei ole enää pääministerin eikä johtajan puhetta. Tämä on katkeraa nälvintää. Pääministeri kohdistaa ylimielisen heiton koko kansalle, vaikka vihapuhetta suoltaa vain pieni, typerä osa suomalaisista, Kortesuo kirjoittaa blogissaan.

Pääministerin vastaus niin sanottuun aamiaiskohuun on Kortesuon mukaan "turhautuneen marttyyrin viestintää".
Aamiaiskohun yhteydessä Marin on todennut, että hänellä on muutakin tekemistä kuin "käydä läpi tämänkaltaisia asioita julkisuudessa päivä- tai viikkotolkulla".

Marin julkaisi hiljattain Instagram -tilillään päivityksen, jossa viitattiin suuriin ikäluokkiin.
Boom – boom – boomeri, jäitä hattuun, ota coolimmin, Marin kirjoitti siteeraten laulunsanoja.

Marin on myöhemmin selittänyt tätä huumorilla, mutta Kortesuon mielestä tällainen päivitys ei ole pääministerin eikä johtajan puhetta.
Tämä on ikäsyrjivää, ageistista (=vanhuuden pelkoa) viestintää, jossa pääministeri mitätöi saamansa kritiikin kommentoimalla kriitikoiden ikää. Jostain syystä pääministeri päätti, että ilkeily on oiva viestinnän metodi, Kortesuo kirjoittaa.

Kortesuon mielestä Marinin esiintymistapa on vaihtunut vuoden aikana "someäksyilyyn ja nälvimiseen".
Hän pohtii, onko koronatilanteella ollut vaikutusta asiaan – vai onko kenties julkinen kehu herättänyt pääministerissä ylimielisyyttä.

Kortesuo kirjoittaa asiaa.

Minä ilmaisisin asian hieman suoremmin: on noussut kusi päähän. Liian paljon liian nuorena – neito uskoo olevansa tämän päivän Messias.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti