sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Eläkepommiin ratkaisu?


Kuten kaikki tietävät meillä täällä Länsi-Europpassa samoin kuin Japanissa ja Kiinassa kytee eläkepommi. Syntyvyys laskee ja ihmisten keski-ikä nousee. Kansojen ikärakenne menee todella huolestuttavaan suuntaan. Kuka maksaa tulevaisuuden eläkkeet ja hoitaa kasvavan vanhusten määrän?

Sitä ei pysty muuttamaan hevin nykyisellä pakolaissiirtolaisuudella. Ainakin persujen mukaan nämä pakolaiset kun ovat parempaa toimeentuloa tai sosiaaliturvaa hakevia nuoria miehiä. Heillä kyllä suvunjatkamisvietti olisi kunnossa, mutta jos ei synnytysikäisiä naispuolisia henkilöitä tulee lisää, niin ei se äkkiä ratkaise ongelmaa.

Viime viikot länsimaiden hallitukset ovatkin hieroneet käsiään. Ratkaisu eläkepommiin saattaa olla lähempänä kuin hallitukset osasivat odottaa. Koronavirus kun tappaa lähinnä vanhempaa väestöä, niin ikärakenne kyllä korjaantuu.

Kalastaja Pentti Linkolan esittämää maapallon ihanteellista väestömäärää yksi miljardi ei varmaankaan tällä epidemialla pystytä saavuttamaan. Kiinassa nimittäin näyttää siltä, että tartuntojen määrä on jo laskemassa. Mutta kun ihmiskunnan geenipohja koko ajan heikkenee, näitä viruksia tulee kyllä lisää hoitamaan ongelmaa.

Ja onhan myös esitetty, että tämä virus on laskettu tahallaan liikkeelle. En nyt suoranaisesti epäile, että viruksen takana olisi meidän oma neitoministeriöstömme. Mutta kyllä se mahdollisuus on miel
essäni pyörinyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti