tiistai 10. maaliskuuta 2020

Toinen matkapäivä


Hotellimme ei ollut aivan luksusta, mutta ei hintakaan 55 euroa pöyristyttänyt. Minä nukuin paremmin kuin Torreviejassa, sänky oli hyvä. Ulla ei pitänyt viltistä, sellaisesta armeijamallisesta pölynkerääjästä.

Heräsin tapani mukaan kuuden jälkeen ja sain Ullankin ylös ennen kahdeksaa.
Lähdimme ajelemaan heti yhdeksän jälkeen.

Espanjan ja Ranskan rajan ylitimme vajaan viiden kilometrin ajon jälkeen.
Ranskan moottoritiet olivat hyvässä kunnossa mutta ajoa haittasi mereltä puhaltava voimakas sivutuuli. Liikenteessä oli paljon asuntoautoja, jotka kärsivät tuulesta enemmän. Myös rekkakuskit olivat heränneet, niitä meni yhtenäinen jono kolmikaistaisen moottoritien oikeanpuolisella kaistalla. Vielä ei ole koronavirus tyrehdyttänyt kuljetusliiketoimintaa. Sadan kilometrin välein tien opastetaulussa annettiin tieto, että radiokanavalla 107,7 annetaan ajankohtaista tietoa viruksesta. Ranskankielen taitomme on sen verran rajoittunutta, että emme avanneet radiota.

Matka sujui hyvin. Ainoa ongelma tuli Lyonissa, jossa eksyimme oikealta moottoritieltä kaupunkiliikenteeseen. Paluu lavealle tielle tapahtui muutaman liikennerikkomuksen saattelemana. Vieraat rekkarit pelastivat meidät pahemmilta tööttäyksiltä enkä siinä ehtinyt katsella, kuinka monta keskisormea nousi ylös kunniaksemme.

Lyonin jälkeen alkoivat voimakkaat sadekuurot, tulipa huuhdottua autosta Espanjan pölyt. Kuurot olivat lyhyitä ja sen jälkeen paistoi aurinko. Kun se pallo oli laskenut jo aika alas ja edessä oli raskas saderintama, niin monasti näimme niin mahtavan sateenkaaren, ettei niitä ole esiintynyt kotimaassa koskaan.
Pikkuisen meni ylitöiksi, kun Skoda moottori oli käynnissä tänään reilusti yli kahdeksan tuntia.

Majoitus oli pikkukaupungissa Neuenburg am Rhein. Kävimme illalla kolmensadan metrin päässä syömässä. Niin hiljaisia katuja en ole nähnyt edes Naantalissa talviaikaan. Hotellimme edustan aukiolla istui neljä nuorta kaveria, mutta nekin puhuivat niin hiljaa, että olivat saaneet todella hyvän kotikasvatuksen.

Ajotietokoneen tiedot perillä hotellin pihassa:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti