perjantai 27. maaliskuuta 2020

Kesämökillä!


Kuten kaikki ymmärtävät, sodan jälkeen syntyneet suuret ikäluokat ovat saaneet kaiken lahjaksi.

Vanhempamme rakensivat vauraan Suomen Kekkosen johdolla ja antoivat meille mahdollisuuden kouluttautua ja tehdä töitä. Etenimme urallamme tehden siistejä sisätöitä, saimme hyvää palkkaa, emme kärsineet työttömyydestä ja lopuksi meidät laitettiin puoliksi pakolla eläkkeelle. Ja kaikesta saamattomuudestamme huolimatta saimme ruhtinaallista eläkettä.

Nyt meitä kehotetaan pitämään itsemme vapaaehtoisesti karanteenissa jonkun saakelin koronan takia. Se ei käy, se ei kerta kaikkiaan käy!
Ei meitä komennella – mehän olemme koko aikuisikämme tottuneet komentelemaan. Ei ainakaan, jos lähes lastenlastemme ikäiset tytön ty
pykät meitä määräilevät.

Siksipä mekin Ullan kanssa päätimme lähteä Nauvoon tarkistamaan mökin tilanteen. Onhan se meidän tärkein asiamme nyt ja tästä eteenpäin.
Sen verran annoimme periksi, että me emme poikenneet matkalla kahville emmekä kauppoihin. Mutta sen me teimme saituuttamme, emme siksi että kuuntelisimme järjen ääntä!

Sen sijaan kuuntelimme linnunlaulua ja katselimme niiden lentoa.
Uusia bongauksia tuli runsaasti. Kurki, kyhmyjoutsen, isokoskelo, telkkä, heinäsorsa, merihanhi, valkoposkihanhi,varpushaukka ja töyhtöhyyppä. Eilen tuli nähtyä kotinurkissa peippo, kalalokki ja sepelkyyhky.


Mutta missä on turvaväli???

Ja missä on turvaväli???
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti