lauantai 14. maaliskuuta 2020

Kotona


Illalla kävimme laivan ravintolassa syömässä kunnon aterian pitkän kaavan mukaan. Saimme oikein ikkunapöydän, ravintolassa ei ollut tungosta. Meidän lisäksemme taisi olla neljä muuta ruokailijaa. Tarjoilijalla oli runsaasti aikaa palvella ja keskustella. Henkilöautokansi tuli kyllä täyteen, mutta ihmiset noudattavat säntillisesti ohjetta eristäytyä muista matkustajista.

Vikingline toi meidät turvallisesti Turun satamaan. Sain jopa nukuttua muutaman tunnin.
Sitten alkoi postin lukeminen, pyykin pesu, lenkillä käynti, kauppaankin oli pakko mennä, kun talo oli tyhjä ja jääkaappi tyhjempi. Vessapaperia en ostanut. En huomannut edes tarkistaa kuinka monta rullaa on jäljellä.

Ilma oli keväinen, aurinko paistoi ja ruohikko vihersi.

Nyt perjantaina sekä Tanska että Puola ilmoittivat sulkevansa rajat. Jos olisimme lähteneet alkuperäisen suunnitelmamme mukaisesti kiertäen Ranskaa muutaman päivän ajan, niin olisimme jääneet ilmeisesti Saksaan nalkkiin ainakin pariksi viikoksi.

Kotiin tullessa piti taas opetella asioita, joihin Espanjassa ei kiinnitetty huomiota. Se on tämä lajittelu. Siellä oli kaksi astiaa, lasitavara ja muut. Käsittääkseni siellä laitetaan käytetyt paristotkin muihin roskiin. Nyt on opeteltava lajittelemaan biojäte, lasi, metalli, muovi, paperi, kartonki, polttokelpoinen ja kaatopaikkajäte. Näin Suomi pelastaa maailman jälleen kerran.

Lauantaiaamuna kun heräsin, niin oli tullut talvi. Viisi senttiä kauniin valkoista lunta kaikkialla.
Jäikö siis kesä ja syksy kokonaan väliin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti