maanantai 2. joulukuuta 2019

Sukupuoliyhteys taidenautintona


Viikonloppuna oli pikkujoulu ja siinä yhteydessä sain tutustua A.F. Tannerin kirjaan Sukupuoliyhteys taidenautintona. Mr. Tanner opiskeli Suomessa 1800-luvun lopulla ja muutti sitten Amerikkaan. Hän kertoi opiskelleensa siellä lääkäriksi ja käytti itsestään titteliä lääketieteen tohtori. Todisteita tästä ei löytynyt ja palattuaan Suomeen hän myöhemmin sai tästä valelääkäritoiminnastaan tuomionkin. 

Mutta ennen sitä hän toimi monella alalla. Hänellä oli sanomalehtiä ja hän oli itse ahkera kirjoittaja. Hän monia sukupuolielämään liittyviä opaskirjoja.
Ne olivat liian vapaamielisiä ja ne takavarikoitiin oikeuden päätöksellä. Lisäksi hän toimitti myös informaatiota ehkäisyvälineistä – hänellä oli tuontiliike, joka toi Suomeen kondomeja, pessaareja jne.

Hän yritti myös uudistaa suomenkieltä. Naisen sukupuolielintä hän kutsui nimellä lempiö ja miehen pippeli sai nimen helliö. Myös pepulle hän antoi nimen, se oli pymppy. Jostakin syystä ne eivät vakiintuneet katajaisen kansamme suuhun – ei edes tuo helliö…

Saanen esittää pienen näytteen Tannerin kirjasta (joka siis oli epäsiveellisenä takavarikoitu v. 1911):
Viimeksi huomautettakoon vielä jalostetun sukupuolielämän, semmoisen kuin tässä on kuvattu, suurta vaikutusta ihmiselämään. Se on elämän sulostaja. Elämän onnea ei ole kellekään liikoja suotu.
Miksipä silloin hyljeksiä ja heittää pois luotaan se runsas määrä tosi puhdasta, jopa ylentävääkin elämän iloa, minkä korkeampi sukupuoliyhteys voi jokaiselle antaa. Ainoastaan vanhat taikauskoiset käsityksemme suuren tietämättömyyden avustuksella ovat sitä olleet meiltä kieltämässä.

Tottahan tällaisesta tekstistä mies on pantava rautoihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti